Aanpassing in het World Handicap Sytem (WHS)
Close Up Of Male Golfer In Buggy Checking Score On Mobile Phone App

Op 1-1-2024 wordt het WHS aangepast. De bedoeling is dat handicaps een steeds betere weerspiegeling geven van het spelniveau van een speler. Met alle gegevens die wereldwijd worden verzameld kan met statistische analyse een steeds realistischer handicap worden bepaald. 
 
De belangrijkste wijziging is dat bij 9-holes rondes de score straks op een andere manier wordt bepaald dan nu. Bij de vertaling van een 9-holes ronde naar een 18-holes ronde wordt nu geen rekening gehouden met het spelniveau van de speler. Dat is eigenlijk niet realistisch. Daarom wordt straks gerekend met het verwachtte 9-holes resultaat op de tweede 9-holes. Die verwachtte score is de score die verwacht mag worden bij het spelen op een baan met standaard moeilijkheidsgraad en is afhankelijk van je handicap.
 
De handicaps geven hierdoor een nog realistischer beeld van je potentiële spelniveau. De berekening van je nieuwe handicap is na een ronde echter niet meer zelf uit te rekenen. Dat gebeurt geautomatiseerd door de NGF.
 
Een andere aanpassing is dat de PCC (Playing Condition Calculation) wat agressiever is geworden en dus eerder gevolgen zal hebben voor je dagresultaat. 
 
Meer uitleg is te vinden op:
 
Uitleg van het Wereld Handicap Systeem in golf – NGF