Jeugd

Golfclub Heelsum is een ideale vereniging voor jeugd. Wij bieden alle jeugdleden een goede opleiding aan, onder begeleiding van de pro’s van Golfschool Heelsum en ervaren jeugdcoaches van de vereniging. Oefenen is leuk en spelen is natuurlijk nog veel leuker! Het spelen in de baan is dan ook een essentieel onderdeel van onze jeugdopleiding. Onze baan is heel geschikt voor de jeugd. Zo hebben wij voor de jongste spelers speciale tees. Sportief plezier op en rond de baan.

Kinderen leren samen met andere kinderen stapsgewijs het spel onder de knie te krijgen. De club volgt hierbij het officiële stappenplan van de NGF. Elke afgeronde stap levert een label op, dat aan de golftas wordt bevestigd. Zo krijgt elke vordering een fysieke en zichtbare bekroning om trots op te zijn!
Na afronding van de opleiding kunnen kinderen de WHS-handicap behalen. Daarmee kunnen ze zelfstandig, en natuurlijk samen met andere kinderen, in de baan spelen.

Verder ontwikkelen
Door veel de baan in te gaan en te blijven oefenen kunnen kinderen hun golfvaardigheden verder ontwikkelen. Wij helpen de kinderen daarbij in ons vervolgprogramma. In dit programma ligt de nadruk op het onder begeleiding van jeugdcoaches spelen in de baan in combinatie met golflessen. Daarnaast stimuleren we de kinderen om zoveel mogelijk samen, zonder directe begeleiding van volwassenen, de baan in te gaan.

Wedstrijden voor de jeugd
Golf is bij uitstek een spel dat je samen, ongeacht leeftijd en niveau, kunt spelen. Wij organiseren daarom gezamenlijke wedstrijden met broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. 

Golf kan voor de jeugd ook op competitiefniveau worden beoefend. Hiervoor organiseren wij diverse wedstrijden, zijn er clubkampioenschappen en de NGF-jeugdcompetitie.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op. Kinderen kunnen altijd een keer komen kijken en een proefles volgen.

Hieronder nog wat informatie en tips, speciaal voor de jeugd

 • Wil je dat een jeugdcoach meeloopt, klik hier voor de namen en telefoonnummers van alle jeugdcoaches en vraag of hij / zij 9 holes met je wil lopen.
 • Vergeet dan niet een starttijd te reserveren. Hiervoor bel je met de receptie 0317 – 313136 en vraag of er op die dag en tijdstip een starttijd vrij is voor 9 holes. Geef bij de reservering je eigen naam door en ook van de begeleider (jeugdcoach)
 • Geef de starttijd ook door aan je Jeugdcoach/begeleider.
 • Zorg ervoor dat je minimaal 20 minuten voor de starttijd aanwezig bent en dat je voldoende ballen en tees, een pitchfork, marker en potloodje bij je hebt. Verder is een flesje drinken en wat te eten ook belangrijk.
 • Vraag om een scorekaart op jouw naam met een speciale sticker waarop de jeugdcoach aantekeningen kan maken.
 • 10 minuten voor je starttijd sta je bij de 1e afslagplaats van de lus die je gaat lopen.
 • Geef je scorekaart aan je begeleider, hij/zij noteert je slagen op de kaart.
 • Etiquette in de baan en daarbuiten zijn belangrijk, ook tijdens baanlessen en wedstrijden.
 • Controleer in het clubhuis samen met je begeleider of alles op de scorekaart is ingevuld. Zet daarna je handtekening (naam) op de scorekaart en zorg dat de begeleider ook zijn of haar naam invult en de kaart ondertekent.
 • Vraag bij je begeleider nog naar tips voor verbeteringen in je spel.
 • Doe de scorekaart in de oranje doos ‘Scorekaarten baantraining jeugd’ beneden in de hal van het clubhuis. 

De scorekaart wordt door de coördinator opleidingen uit de jeugdcommissie verwerkt en in een systeem bijgehouden. Zodra je 3 keer 9 holes hebt gespeeld met een jeugdcoach en ook 3 keer gemiddeld dubbel-par hebt gespeeld, heb je je Handicap 54 (GVB) verdiend.

Je krijgt dan vanzelf bericht dat jouw paarse clublabel klaar ligt bij de receptie en dat je Handicap 54 (GVB) pasje is aangevraagd bij de Nederlandse Golf Federatie.
Met het paarse clublabel aan de tas kunnen de marshalls in de baan zien dat je Handicap 54 hebt.

Het NGF pasje heb je nodig als je op een ander golfbaan gaat spelen.