Van de bestuurstafel april
heidebaan_gcheelsum

Beste leden van Golfclub Heelsum,

De klok is weer vooruitgezet voor de zomertijd! Na een nacht een uurtje minder slaap, hebben we weer langere avonden op onze prachtige baan voor de boeg. Een gouden tip: benut deze extra lichturen, vooral tijdens de rustigere avonduren voor een vredige en verfrissende ronde golf.

Baanbezetting en Starters

Dit jaar introduceren we starters op de golfbaan. Een initiatief van de marshalcommissie in samenwerking met onze baanmanager. Deze stap zal helpen de doorstroming op de baan te verbeteren en zorgt voor een efficiënter gebruik van inschrijvingen en het beheersen van no-shows. We zijn enthousiast over de te verwachten positieve effect die dit zal hebben en vragen iedereen vriendelijk de aanwijzingen van onze starters op te volgen. Samen maken we onze golfervaring nog beter.

Met een nieuwe prijsstrategie moedigen we gasten, die van harte welkom zijn, aan om buiten de piekuren te spelen, wat leden meer speelruimte geeft.

Graag vragen wij jouw aandacht voor het onderwerp: annuleren van reserveringen.  Annuleer jouw boeking tijdig als je verhinderd bent, zodat een ander lid jouw plek kan innemen. We zien een trend van vroege boekingen en late annuleringen; laten we samen zorgen voor optimale toegankelijkheid.

De veranderingen die we nu aan het doen zijn zullen we later evalueren.

Duurzaamheid voorop

De DuCo is hard bezig om onze GEO-certificering voor 2025 weer veilig te stellen. Zij inventariseert jaarlijks hoe duurzaam wij met onze baan omgaan, hoe de natuur op ons complex en ook het energiebeheer ervoor staat en hoe wij functioneren als onderdeel van de samenleving in Heelsum. Ook hebben BaCo en DuCo afgesproken hun plannen en adviezen goed met elkaar af te stemmen.

De afgelopen tijd is er een nauwgezette inventarisatie van ons energieverbruik gemaakt. De uitkomsten zullen worden gebruikt om komende maanden een  business case op te stellen voor zonnepanelen. We willen graag ons elektriciteitsverbruik grotendeels zelf opwekken, waarbij we niet belemmerd worden door de congestie op het elektriciteitsnet.

Jeugdcommissie en NGF-initiatieven

Onze jeugdcommissie is enthousiast gestart met een nieuw seizoen vol lessen en activiteiten. Met een aantal enthousiasten leden zijn we ook bezig met de toekomst van onze jeugdplannen. Zoals al eerder aangekondigd gaat de huidige jeugdcommissie stoppen, maar zorgen ze voor een warme overdracht. We zijn daar nu druk mee bezig.
Na een inspirerende presentatie door de NGF over golfjeugd, staan we klaar om de raamwerk plannen die beschikbaar komen om te zetten naar jeugdprogramma’s voor Golfclub Heelsum. Hopelijk kunnen we deze snel presenteren aan onze leden, en uiteraard aan onze jeugdleden.

Nieuwe Leden

De recente nieuwe ledenwedstrijd was een fantastisch evenement dat de kracht van onze gemeenschap en de vreugde van het golfen benadrukte. Vanuit de nieuwe leden hebben we complimenten gekregen met woorden als “het voelt als een warm bad”, “wat een gezellige wedstrijd en samenkomst”. Een hartelijk dankjewel aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Vooruitblik

Er zijn verbeteringen aan de drivingrange in de maak, en we kijken ernaar uit om hierover meer te delen tijdens de komende ALV op dinsdag 21 mei, 2024.
De herinrichting van het voorterrein en het nieuwe greenkeepers onderkomen zijn klaar. Er zijn veel positieve reacties op de verfraaiing en de indeling. Het greenkeepers onderkomen gaan we officieel in gebruik nemen door een open middag te organiseren waarbij de greenkeepers uitleg gaan geven over hun werk en de diverse machines en ander materieel. Een kijkje in de keuken van Jeroen en zijn collega’s!

Een golfclub zoals die van ons is altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor diverse commissies en voor het bestuur zijn we daarom op zoek naar leden om ons verder te helpen. Dat kan ook voor een eenmalige activiteit zijn, zoals de 80-jarige herdenking van de Airborne dit jaar. Mocht u interesse hebben laat het dan weten aan bestuur@gcheelsum.nl.

We hebben veel om naar uit te kijken en te genieten. Laten we samen de langere dagen omarmen en het fijne verenigingsleven koesteren.

 Namens het bestuur,

Joop Verhagen, voorzitter Stichting

Carlo van Haren, voorzitter vereniging