Matchplay Kampioenschappen, schroom niet en doe mee!!
sports game prizes - cup and medals on the background of a defocused croquet court, closeup

Vele golfers zeggen dat Matchplay de mooiste en zuiverste vorm van Golf is. Je speelt een wedstrijd rechtstreeks tegen een tegenstander in exact dezelfde omstandigheden.

De winnaar is diegene die goed speelt, maar zeker ook de speler die het beste met de druk kan omgaan. Iedere ronde vallen er een aantal spelers af totdat op de laatste dag de finale wordt gespeeld door de twee overgebleven spelers wat kan uitmonden in een zinderende finale die soms verder gaat dan hole 18.

Ieder jaar organiseert de vereniging dit kampioenschap. Het is voor veel wedstrijdspelers een van de hoogtepunten van het jaar.

Natuurlijk is er aan het eind maar één winnaar maar als je hebt deelgenomen aan dit toernooi dan is het meedoen en het meemaken van de ontknoping fantastisch leuk. Je voelt je trots en hebt voldoening omdat je erbij was.

Ook dit jaar gaat dit kampioenschap weer gespeeld worden. Het (finale) weekend is op 8 en 9 juni. Bij veel inschrijvingen zijn de voorrondes op 2 juni gepland.

Er wordt gespeeld in vier categorieën, Heren Standaard, Dames Standaard, Heren Senioren en Dames Senioren. De standaard categorieën zijn voor alle leeftijden en de senioren categorieën zijn voor spelers vanaf 50 jaar. 50-plussers hebben de keuze in welke categorie zij willen deelnemen.

Laat dit kampioenschap niet aan je voorbijgaan en schrijf je nu in!