Maandbeker 19 mei
20240519_171310 (005)
Pinkstermaandbeker bijna zonder onweer gespeeld.
 
Direct na het afronden van de NGF voorjaarscompetitie, met meerdere kampioensteams dit jaar, werd op 1e Pinksterdag de 2e maandbeker van dit jaar gespeeld. Code geel! De weerwaarschuwing zette de wedstrijdcommissie op scherp en omdat ook de nieuwe Parrow software werd ingezet, was de commissie op vrijwel volle sterkte vertegenwoordigd. 
Drie maandbekers maar liefst, met ruim negentig deelnemers ,werden er gespeeld. 
Dat de omstandigheden voor de groei van grassen, struiken en andere gewassen optimaal zijn, maakte het niet voor alle deelnemers een eenvoudige opgave. De rough heeft menig bal opgeslokt. Recht blijven was het devies en dat is in alle maandbekers de koplopers zo goed gelukt dat in alle maandbekers beter dan handicap is gespeeld door de koplopers. 
En dan het onstuimige weer… De latere starters hadden het niet eenvoudig met de keuze om ondanks het dreigende onweer de wedstrijd uit te spelen. De uitslagen waren desondanks indrukwekkend bleek na de forse inspanning van de commissie om het soms weigerachtige nieuwe softwarepakket tot medewerking te bewegen. 
MB 3: 31 deelnemers. Winnaar met 41 stablefordpunten: Edwin Wolvekamp. Tweede en derde prijs gingen naar Piet Wijnen en Carin van Tongeren. 
MB2: 29 deelnemers. Winnaar met 41 stablefordpunten: Lars van Delfwijk. Tweede en tweede, met een gelijk aantal punten werden Erwin Visser (2e) en Remco Lammertsma. 
MB 1: 33 deelnemers. Winnaar met 42 stablefordpunten: Harry Korver. Tweede en tweede, ook met een gelijk aantal punten werden Robert Vonk (2e) en Matthijs Verkerke. 
 
Doe vooral mee aan wedstrijden! Zorg ervoor dat de leden van de vereniging die zich inzetten voor de organisatie van wedstrijden, opleidingen en baaninrichting, begeleiding jeugd, inclusief uiteraard het bestuur de eer krijgen voor hun inzet. 
 
Met genoegen, 
Harry Korver