Finale van de Groene Hagedis
gh_3

Op zondag 8 oktober zijn de finales gespeeld van de winnaars- en verliezersronde van de Groene Hagedis. Het was een ideale golfdag met uitstekend weer.
Het verloop in beide finales was verschillend, het golfplezier in beide even groot.
In de verliezers ronde is het uitgelopen op een heel spannende strijd. In eerste instantie hebben Gerlof en Sam een mooie voorsprong van 4 up opgebouwd en dachten de overwinning binnen te hebben. Dat veranderde naar het einde van de ronde behoorlijk en stonden bij op de tee van de 18e hole 1 up. Jan Hein en Roland hadden op deze hole één slag extra en dat maakte het voor de tegenstanders heel lastig. Uiteindelijk werd op en rond de green de wedstijd beslist en nipt gewonnen door Gerlof en Sam.

In de winnaarsronde verliep het wat anders. Godert en Steven begonnen vol goede moed aan hun finaleronde tegen Gijs en Max, twee zeer talentvolle jeugdspelers. Al snel werd duidelijk dat de jeugd net iets meer in huis had dan de ervaren spelers. Als veel puts van drie of vier meter gewoon vallen, wordt het heel lastig voor de tegenstanders.
Gijs en Max hebben met goed stabiel spel de partij naar hun hand kunnen zetten en de overwinning binnen weten te halen.
Na afloop  van de ronde vertelden Steven en Godert hoe zij hadden genoten van het mooie spel van hun tegenstanders, de ware ‘sportmenship’ gedachte.
 
Uitslagen van de Groene Hagedis finales:
Verliezersronde:

  1. Gerlof de Vries en Sam Pesulima
  2. Jan-Hein Evers en Roland Leenaarts

Winnaarsronde:

  1. Gijs Adema en Max Lenten
  2. Godert van WalréDe Bordes en Steven vaan Ketwich Verschuur