Voorjaarsinventarisatie van planten op de golfbaan 2023
meadow buttercup flowers in full bloom

Op 1 en 8 mei werden in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), afdeling Wageningen, de planten geïnventariseerd op de golfbaan. Er was veel belangstelling van zowel de KNNV-leden als clubleden. Er werd vanaf 19:00 uur tot zonsondergang geteld.
Op 1 mei zwierven we in drie groepen over de golfbaan aan deze zijde van de Klein Amerikaweg.
Op 8 mei was de opkomst wat minder en werden door twee groepen de planten aan de overkant van de Klein Amerikaweg geïnventariseerd. In totaal werden 185 soorten planten geteld (zie bijlage). Dat is nog even verwijderd van het aantal (meer dan 300) dat bij de laatste inventarisatie in 2019 werd geteld. Hopelijk halen we dit aantal nog wel wanneer we de telling van de zomerbloeiers in augustus er nog bij optellen. Veel plantensoorten waren nog in het kiemplantstadium en waren moeilijk te identificeren zoals de meeste grassoorten. 

De voorjaarsbloeiers die werden waargenomen waren o.a.: gewoon barbarakruid (a), akkerviooltje (b), hondsdraf (c), paarse dovenetel (d), zachte ooievaarsbek (e), ringelwikke (f), knolboterbloem (g) en de gewone vogelmelk (h) en de grote muur (i).

Pierre de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *