Nieuws van de Weco
weco_5

Matchplaykampioenschap

Het wedstrijdseizoen is in volle gang. Bij matchplay kampioenschap heren worden de  voorronde  gespeeld. Komend weekend van 8 en 9 juni is worden op zaterdag en zondag de wedstrijden gespeeld die leiden naar de finales op zondagmiddag. Welke spelers gaan dit jaar in de vier categorieën met de beker naar huis. Het zal ongetwijfeld weer een spannende strijd worden.

Cheerswedstrijd

Het is natuurlijk heel leuk om de ontknoping van dit kampioenschap mee te maken. Daarom hebben we weer een cheers-wedstrijd over 9 holes georganiseerd die op tijd klaar is om de kampioenen binnen te zien komen.

Alle deelnemers die de finale niet hebben gehaald kunnen natuurlijk aan deze wedstrijd deelnemen. Dat maakt het vroege uitvallen weer een beetje goed.

Schrijf je in en doe mee. Mocht de inschrijving niet lukken via Parrow stuur dan een inschrijfverzoek naar weco@gcheelsum.nl

Strokeplaykampioenschap

Het tweede kampioenschap dat eraan komt is het stokeplay-kampioenschap.

Veel spelers waren van mening dat het geen zin heeft om daaraan mee te doen, ik maak toch geen kans om te winnen. Dat signaal hebben we opgepakt. Daarom is er dit jaar ook een prijs voor die speler die het beste nettoresultaat behaald heeft. Zo maakt ieder deelnemer kans op een prijs.

Zet nu de data van 10 en 11 augustus vast in je agenda en schrijf in zodra dit mogelijk is.

Ready golf

Om het speeltempo met name in de wedstrijden wat te bevorderen zijn we dit jaar gestart met de principes van Ready Golf toe te passen.

We kiezen daarvoor regelmatig een specifiek onderwerp uit. Op dit moment is dat de provisionele bal. Als je twijfelt of je de zojuist geslagen bal kunt vinden, sla dan een provisionele bal zodat je bij verlies van je bal niet terug hoeft, het spaart veel tijd.

Vergeet dan niet aan je marker te melden dat je een provisionele bal gaat spelen.

 

Nieuwe software

We zijn nu vanaf april onderweg met het nieuwe wedstrijdprogramma Parrow. Zoals velen van jullie hebben ervaren loopt nog niet alles zoals we graag zien. Voor de WeCo betekent dit ook dat we soms voor onverwachte zaken komen te staan. Over het algemeen zijn we in staat dit op te lossen maar duurt het bepalen van een wedstrijd uitslag wat langer.

Langs deze weg vragen we wat geduld daarvoor. Inmiddels zijn een aantal mensen binnen de WeCo hier druk mee bezig en samen met de ict’ers binnen de vereniging regelmatig in contact met de leverancier om al de problemen op te lossen.

We zijn ervan overtuigd dat het goed gaat komen maar vragen soms nog wat geduld.

Midzomerwedstrijd

Na het grote feest van vorig jaar leek het ons goed om ook dit jaar iets te organiseren rond de langste dag van het jaar. Een feest staat niet gepland maar we gaan een speciale midzomerwedstrijd organiseren. Natuurlijk is er een wedstrijd voor zowel 9 als 18 holes.

We starten later, het is tenslotte lang genoeg licht, en sluiten af met een gezellige barbecue op ons terras. En als je er een feest van wil maken, laat je niet tegenhouden.

Overige weco wedstrijden tijdens de zomer:

De Heelsummer

De Golfvierdaagse

De Regenboogwedstrijd

De Maandbekers

De kalender is hier te vinden:

https://gcheelsum.nl/kalender/lijst/

En meer informatie over de wedstrijden staat op:

Wedstrijden en Activiteiten