Nieuws van de baancommissie
Golfbaan Heelsum Zout Fotografie High RES-104

Voorlopig gaan we geen nieuwe holes aanpakken  in het project voor tee-renovatie. De vele regen belemmert de voortgang van het project te veel. De focus ligt nu op het afronden van Helsum 5, Sandr 4 en Sandr 5. We starten voorlopig niet met het verplaatsen van de rode tee van Airborne 8.
Om het karakter van een open heidebaan in stand te houden en te versterken heeft baanarchitect Steve Marnoch een aantal bomen aangewezen die gekapt moeten worden. Het meest in het oog springend wordt een nieuwe doorkijk vanaf de green van Airborne 8, over de Klein Amerikaweg heen, richting Sandr 9 en Sandr 1. Hiervoor zullen een heel stel bomen het veld moeten ruimen, maar slechts enkele daarvan hebben kwaliteit. We kijken of we die elders in de baan een geschikte plek kunnen geven.
Bij de gele tee van Sandr 6 zal een populier worden gekapt. Hij werpt schaduw op de tee (waardoor de tee meer gevoelig wordt voor schimmel) en genereert erg veel opschot.
Het snoeien van brem en gaspeldoorn zal dit jaar selectiever gebeuren; een deel van de planten in een vak blijft staan tot een volgend jaar. Met name oude planten zullen worden gesnoeid.

Oproep


Laat uw bananen- en sinaasappelschillen niet achter in de baan
Met enige regelmaat treffen we bananen- en sinaasappelschillen aan in de baan. Er zijn spelers die deze weggooien onder het motto “die vergaan vanzelf wel”. Dat duurt echter weken, en het geeft een weinig verheffende aanblik. De stickertjes op het fruit bevatten bovendien vaak plastic, en die vergaan pas na jaren (als het al vergaat).
Dus neem alsjeblieft je vruchtenschillen, net als papieren zakdoekjes en ander afval, mee terug naar de afvalbakken bij het clubhuis.