Goede start voor Heelsum bij NGF jeugdcompetitie
vlnr: Max Lenten, Lars van Delfswijk, Pim van der Steen en Gijs Adema

Onze club heeft dit jaar twee teams afgevaardigd naar de NGF jeugdcompetitie.

Zondag 2 juni jl. ontving het team dat voor het eerst 36 holes 1e klasse speelt de tegenstanders thuis in Heelsum. Omdat er slechts vier clubs in deze poule spelen moesten ‘onze jongens’ op onze eigen baan spelen tegen de dames van de Eindhovense.
Ondanks het thuisvoordeel begon de dag met pittige foursomes, waarvan Heelsum er één wist te winnen met 8/6. Helaas ging de tweede partij verloren met 5/4. Dat gaf aan dat de teams aardig aan elkaar gewaagd waren en gaf blijkbaar voldoende energie om er bij de singles een schepje bovenop te doen. Die werden namelijk alle vier glansrijk gewonnen, waarmee captain Max Lenten (3/2) samen met Gijs Adema (6/5), Lars van Delfswijk (2 up) en Pim van der Steen (6/5) vooralsnog de leiding in het klassement in handen hebben.

vlnr: Max Lenten, Lars van Delfswijk, Pim van der Steen en Gijs Adema

Ons team dat 18 holes 1e klasse speelt mocht aantreden op de Lochemse Golfclub.
De 18h competitie wordt op basis van stablefordpunten gespeeld. 
Bij de singles brachten captain Boris van de Weerd, Denise Lagerweij, Olivier Jaspers en Florentine Muller de meeste stablefordpunten binnen, maar bij de foursomes bleven wat puntjes liggen waardoor het team van Rijk van Nijmegen totaal evenveel stablefordpunten kon noteren. 
Het team dat de hoogste individuele score bij de singles behaalt krijgt echter één extra punt. Oliver Jaspers haalde dankzij zijn stbf score van 21 punten dat extra punt voor Heelsum binnen waarmee ook hier de eerste plaats in het klassement is behaald.

Kortom: een goede start van de competitie voor de Heelsumse jeugd!