De najaarscompetitie is gespeeld
najaarscompet

Heelsum deed dit jaar voor het eerst mee in de Najaarscompetitie. Er is enthousiast gereageerd op de inschrijving en er zijn uiteindelijk 5 teams voor de woensdag en 1 team voor de zondag bij de NGF ingeschreven.  
Inmiddels is de Najaarscompetitie een serieuze competitie geworden. Waren in 2018 zo’n 21 poules, dit jaar waren er op de zondag wel 49 poules en op de woensdag 39 poules.

De weersomstandigheden zijn alle wedstrijd dagen wisselend geweest, evenals de resultaten.
Team 4 van de woensdag (captain Godelieve de Smet) is kampioen van hun poule geworden met 292 punten. Helaas was deze score niet hoog genoeg voor een finaleplek op de Keppelse  of op Anderstein, waarvoor 10 woensdag teams en 10 zondag teams met de hoogste scores zich konden plaatsen. De andere teams zijn in de middenmoot blijven steken.

De wedstrijd dagen zijn als prettig en heel gezellig ervaren en een heel andere ervaring dan de Voorjaarscompetitie. Wel zijn er nog wat onduidelijkheden omtrent het invoeren van de score kaarten. De NGF geeft aan dat de wedstijden Q zijn, maar velen houden zich er niet aan, ook omdat de omstandigheden op de baan niet jedát zijn. Op de woensdag werd er veelal de single als een 2-bal gespeeld wat positief voor de doorloop uitpakte.

Het leuke van deze competitie is dat de teams een heel verschillende samenstelling hebben, gemengd en qua niveau, maar ook kan het zijn dat je als single hcper weggeblazen wordt door een 80-plusser (met alle respect) die in 4 holes 14 stfd punten binnenharkt. Ook leuk is dat je op een aantal andere (onbekende) banen speelt en het kan zomaar voorkomen dat je de weg kwijtraakt en je een par4 speelt i.p.v. de par3, die je denkt gespeeld te hebben…..lachen, aldus Willem Schreuder team 2.

Voor volgend jaar hopen we weer onze teams in te kunnen schrijven, naar het spelconcept van de NGF Najaarscompetitie:
“Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten een WHS handicap van 45,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen; iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, kind, golfprofessional of beginner. Elk jaar strijden de beste teams om de landstitel”.
 

Namens de Competitie Commissie
Elly Kapteijn