Bikkel time!
bikkel

Toen ik dit stukje schreef naar aanleiding van de eerst bikkelwedstijd van het seizoen 2023-2024 vroeg ik mij af wat “Bikkel” nu eigenlijk betekent.
Via Google en Chat GPT vond ik een aantal leuke de definities van Bikkel: Een bikkel is o.a. een Amsterdamse “harde jongen”, een doorzetter, een kanjer, een pikhouweel uit de middeleeuwen, een klompje hard metaal wat gebruikt wordt bij het Bikkel spel, een Amsterdamse rockband, de bijnaam van een voetballer van NEC: Ron de Groot, en de naam van een kleine Nederlandse fietsfabrikant: Bikkel Bikes  

Voor GC Heelsum is de term Bikkel verbonden aan een cyclus van herfst en winterwedstrijden die, ongeacht de weersomstandigheden en baanconditie, zo goed als altijd doorgaan. De betekenis van een bikkel als een golfer die altijd doorzet en hard is voor zichzelf en voor anderen (lees de weersomstandigheden) komt wel het dichtst bij de bedoeling van deze reeks wedstrijden.

Afgelopen zondag 12 november was de start van de Bikkel cyclus met de eerste wedstrijd op Helsum-Sandr.
Echt bikkelen tegen de omstandigheden was het eigenlijk niet, zij het alleen tegen de invallende duisternis rond 17.30.
Met een deelnemersaantal van 53 en een start met 4 ballen vanaf 11.00 uur was dit een mooie en veelbelovende start van het Bikkel seizoen 2023-2024.
De uitslag is als volgt:
Harry Korver met een score van 42 Stableford punten (ronde 73 slagen)
Harold Smeeman met een score van 41 Stableford punten (ronde 87 slagen)
Youri van der Werken met een score van 37 punten (ronde 79 slagen)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Tot slot is er nog een bijzondere prestatie te melden van Max Lenten. Hij maakte 4 birdies en 1 eagle (H6) in zijn ronde. Mooie prestatie Max!      

Zaterdag 25 november aanstaande is de volgende Bikkel wedstrijd. De inschrijving is open en we hopen zoveel mogelijk deelnemers te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet;
Namens de WECO, Robert Vonk