Weco nieuws voorjaar 2024
IMG_9634

WeCo nieuws voorjaar 2024.

Afsluiting winterseizoen.
Het winterseizoen hebben we afgesloten met een heel leuke Ski-Hutwedstrijd met aansluitend een geweldig feest. We hebben na afloop heel veel enthousiaste reacties ontvangen en natuurlijk met eigen ogen gezien dat dit een zeer geslaagd evenement was.
Het stroeve wintergevoel hebben we van ons af kunnen dansen zodat we helemaal fris en soepel het voorjaar in kunnen gaan. Niet onbelangrijk omdat veel spelers binnenkort starten met de competitie.

Start nieuwe wedstijd seizoen
Na de evaluatie van het vorige seizoen hebben we een aantal aanpassingen gedaan in de wedstrijdkalender en de wedstrijden zelf om wat knelpunten aan te pakken. Het doel daarbij is om verbeteringen aan te brengen in het verloop van de wedstrijden.
Soms pakt het niet helemaal uit als voorzien. Wanneer dat geconstateerd wordt,  kunnen we direct aanpassingen doorvoeren.

Maandbeker
Zo bleek met de nieuwe handicapindeling bij de maandbekerwedstrijden dat maandbeker 2 overvol zou worden. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat er veel nieuwe leden bij zijn gekomen die aan de maandbeker meedoen. Daar zijn we heel blij mee, maar wel met het genoemde gevolg. Daarop is besloten om de hcp grens van maandbeker 1 te verhogen naar 12. MB2 wordt dan hcp 10-20 en MB3 hcp 18+. De overlap met 1 en 2 is nodig vanwege het meerronden karakter. De eerste Maandbekerwedstrijd is daardoor goed verlopen.

Langzaam spel
Het enthousiasme voor de wedstrijden is groot en dat betekent vaak dat het maximale aantal deelnemers meespeelt. Daar zijn we heel blij mee!  Gevolg  is dat de wedstrijden langer gaan duren. Eén van de oorzaken is helaas ook langzaam spel. Voor veel spelers neemt dat wat van het spelplezier weg. Daarom gaan we dit seizoen veel aandacht besteden aan Ready Golf met als doel het speeltempo goed te houden. Verderop in deze nieuwsbrief staan handige tips om vertragingen tegen te gaan.

Nieuwe software
De omschakeling naar de nieuwe golfsoftware is in volle gang. Voor de wedstrijden gaan we over op het wedstrijdprogramma Parrow.  De eerste wedstrijd die in dat systeem wordt geregeld is de Gouden Paaseiwedstrijd. De kans bestaat dat niet alles vlekkeloos zal verlopen, al hopen we daar wel op natuurlijk, en we vragen daarvoor op voorhand enig begrip.

Update Groene hagedis
We zijn nu een paar weken onderweg, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en via de app worden veel afspraken gemaakt.
Ook hebben ons de eerste vragen en foutieve uitslagen bereikt. Daarom nog graag even aandacht voor het volgende:

 • Mail de uitslag naar Weco@gcheelsum .nl
  Geef de uitslag aub zoals in het volgende voorbeeld door: Wedstrijd A1-A4 gewonnen door A1 met 4up-3 (dit betekent dat A1 met 4 slagen voorstond en er nog slechts 3 holes waren te gaan).
  Op deze manier weten we direct in welke poule we de uitslag moeten verwerken en dat scheelt een hoop zoekwerk.
 • Er moet altijd een winnaar komen. Dus bij All Square op de 18e hole doorgaan naar de 1e hole en net zolang doorspelen tot 1 van de partijen een hole wint. Als een team daar een slag kreeg bij de eerste ronde dan geldt dat ook voor de tweede ronde.

Voor de volledige wedstrijdregels gebruik de volgende link Wedstrijden en Activiteiten – Golfclub Heelsum (gcheelsum.nl) en scroll naar het kopje Groene Hagedis. Naast de wedstrijdregels vindt u hier ook het wedstrijdschema.

Ready Golf is Golfen met plezier!
Voor de één betekent dit geconcentreerd wikken en wegen, voor de ander een goede ‘flow’ in het spel. Laten we elkaar vinden in de regels van ‘Ready Golf’. Dat is tempo met respect!

Hou het veilig en beleefd!

Ready Golf voor spelers

 1. Zorg ervoor dat je helemaal klaar bent om te spelen, als je aan de beurt bent. 
 2. Kijk goed mee als anderen slaan, dat scheelt veel zoektijd.
 3. Wachten op de flight voor je? Laat spelers met minder lengte dan als eerste afslaan.
 4. Speel een provisionele bal als de bal verloren of buiten de baanzou kunnen zijn.
 5. Ben je eerder klaar dan een medespeler om te slaan en is het veilig? Sla dan alvast.
 6. Sla eerst je eigen bal, help dan een ander met zoeken. Dat is meestal de beste optie. 
 7. Moet je medespeler eerst nog de bunker aanharken? Sla dan alvast als het veilig is.
 8. Moet je medespeler bij een lastige slag eerst opties afwegen? Sla jij dan eerst.
 9. Ligt je bal na een putt al vlak bij de hole? Hole dan meteen uit. 
 10. Maak de green meteen vrij. Noteer de scores op de volgende tee.
 11. Zet je tas/trolley/buggy voorbij de vlag en voorkom zo heen-en-weer lopen bij elke slag.
 12. Leer samen met je golfprofessional een korte pre-shot-routine aan.
 13. Kies de tee die bij je past en verhoog zo je tempo maar vooral je plezier in het spel.


Meer informatie:
NGF Ready Golf
Golf.nl Ready Golf

Tot slot wensen we iedereen een fijn en sportief wedstrijdseizoen.

Verry van Rossum
Voorzitter WeCo