Starttijden discipline en marshals gezocht
marshals

Starttijden, afslagdiscipline en no-shows

Herken je dit: je probeert een starttijd te boeken, maar alles zit al vol op de tijd dat je wilt vertrekken. Dan toch maar een eerdere tijd genomen en als je binnen komt is de afslag op de tijd die je had willen boeken helemaal leeg. Of: je slaat netjes op tijd af en loopt goed door, maar voor je op hole 4 bent aangekomen staat al een flight achter je die een bal bijna op je hielen slaat.

Het zijn allemaal fenomenen die voortvloeien uit een slechte aanmeld en afslag discipline. Iets wat al lang bekend is, maar waar tot nu toe weinig aan te doen was. Tot nu toe, want in het tweede kwartaal van dit jaar gaan we nieuwe software invoeren, waarin beter geregistreerd kan worden wie wanneer geboekt heeft. En waarin we no-shows ook kunnen opvolgen. En beter de hand kunnen houden aan het afslaan op de gereserveerde tijd. Maar software alleen gaat het probleem niet oplossen. Ook onze leden moeten er aan wennen zich te houden aan de afgesproken tijden en regels. Om die reden gaan we, na de invoering van de nieuwe software, werken met starters op de afslagen. Zij gaan ervoor zorgen dat de baan beter benut wordt en irritaties als hierboven minder zullen voordoen, zodat we allemaal met meer plezier onze hobby kunnen uitoefenen.

De marshals hebben al aangegeven te tekenen voor de bezetting van een aantal startersposten. Maar ook marshals zijn maar vrijwilligers en hebben beperkte tijd beschikbaar. Om die reden zoeken we extra marshals en/of starters. Wil jij een bijdrage leveren aan een betere doorstroming op de baan en het oplossen van een aantal veelvoorkomende ergernissen? Geef je op als marshal, het kost je 8 tot 12 uur in de maand, of als starter, dat kost je 5 uur per maand. Je doet er 1300 golfers een groot plezier mee! Belangstellenden kunnen contact opnemen met Koos Bosmann, 0651290068