Kampioenen in het zonnetje gezet
Kampioenen

Het feit dat de beide jeugdteams van onze club afgelopen zondag gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse deed het bestuur besluiten daar aandacht aan te besteden.
Op vrijdag 28 juni verzamelden beide teams in het clubhuis, waar een delegatie van het bestuur de winnaars ontving met welgemeende felicitaties, bloemen en een mooie speech annex interview met de spelers en pro van bestuurslid Janke van der Werf.

Gezellig spelen
Met een verschil van maar liefst 5 wedstrijdpunten met de runner-up is het 18 holes team de glorieuze winnaar in de poule. Captain Chiara Smeeman werd gevraagd naar het spannendste moment in de competitie? “Dat was beslist de laatste wedstrijd. We stonden met 3 punten achter en moesten er dus 4 halen om kampioen te worden. Dat is ruimschoots gelukt!”. Boet van den Ham werd, als jongste lid van het team, gevraagd welke tegenstander hij het leukst vond om tegen te spelen? “Alle tegenstanders waren leuk, we hebben alleen maar gezellige wedstrijden gespeeld”. Dat is een mooie samenvatting van waar het in golf om gaat: Serieus, sportief maar vooral gezellig samen spelen!

Erop of eronder
Het 36 holes team is kampioen geworden met hetzelde aantal gewonnen wedstrijden als Toxandria, dat de tweede plek wist te veroveren. Het ‘doelsaldo’ van Heelsum was echter beter. Heelsum won met 23 voor en 13 tegen terwijl Toxandria slechts 22 voor en 14 tegen noteerde. Ons team liet wat kansen liggen in de foursomes en haalde de winst uit de singles. Mooie overwinningen met  6/5 en  5/4. Dat zegt wel iets over het spelniveau van ons team! Niet alle singles zijn gewonnen, maar de uitslagen van de verloren wedstrijden waren een stuk minder extreem dan de overwinningen. Maud Bartels heeft naar het einde van de competitie de spanning zien opbouwen. “Het was de laatste wedstrijd hartstikke spannend. Erop of eronder, dat zijn de leukste wedstrijden!”. 

Teamspirit
Dat trainen belangrijk is om je golfspel te verbeteren weten we allemaal, maar hoeveel tijd hebben de competitieteams daar nou aan besteed? In koor riepen de spelers “héél véél!” en die inspanning is beloond! Pro Fred Mol kreeg een fraaie bos bloemen van zijn teams als dank voor zijn enthousiaste lessen, die beslist hebben bijgedragen aan het vormen van de teamspirit en het bijslijpen van de techniek. 

Belangrijk werk
Een competitie vraagt veel voorbereiding. Contacten met de NGF en de andere clubs, het samenstellen van de teams, het maken van indelingen, plannen van lessen en trainingen, reisschema’s etc. etc. 
Die taak wordt al minstens acht jaren door Edo Kraaier vervuld. Belangrijk werk dus waarvoor Janke dank uitsprak en bloemen overhandigde namens de spelers en het bestuur.

Volgend jaar
Hopelijk zijn beide teams volgend jaar weer net zo gemotiveerd om de eer van Heelsum hoog te houden en wil Fred Mol ze weer trainen.
(Met een beetje mazzel is er zelfs voldoende aanwas om nog een tweede team in beide competities af te vaardigen. Er zijn immers veel meer actieve jeugdleden die een aardige bal slaan!).

Vrijdagmiddaggolf
Na het uitreiken van bloemen en een golfhanddoek met clublogo aan alle spelers werd de bijeenkomst afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, aangeboden door het bestuur, waarna de kinderen met elkaar nog negen holes hebben gespeeld. Dat leidde spontaan tot de afspraak om de rest van het seizoen op vrijdag aan het einde van de middag op de club samen te komen om 9h te spelen en de groep bij elkaar te houden en zo mogelijk te versterken.

Golf is een individuele sport, maar zeker óók een teamsport. Dat hebben onze jeugdcompetitie spelers maar weer bewezen!

Janke van der Werf spreekt de jeugdspelers toe
Er werd aandachtig geluisterd
Interview met pro Fred Mol
Uitreiking van bloemen en een golfhanddoek met clublogo