Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug27-04-2022

Zaterdag 7 mei Vogelteldag op Golfbaan Heelsum

Zaterdag 7 mei 6:30 uur Vogelteldag 2022 op Golfbaan Heelsum
Door de NGF is in 1999 de vogelteldag (Bird Watching Day) in het leven geroepen. Vogelbescherming Nederland en de NGF staan voor het beschermen, in stand houden en uitbreiding van de vogelpopulatie, want vogels gelden als graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Door de vogelteldag worden golfers hiervan bewust gemaakt. Onder leiding van een of meerdere vogelexperts wordt op golfbanen een excursie georganiseerd voor clubleden en andere belangstellenden. Aan de vogelteldag doen jaarlijks tientallen golfbanen mee.
 

Vanwege de coronamaatregelen kon de vogelteldag in 2020 en 2021 niet doorgaan, maar dit jaar mogen we weer met grotere groepen de baan in. Op zaterdagochtend 7 mei gaan we om 6:30 uur onder begeleiding van enkele vogelexperts de baan in om naar vogels te luisteren en ze te spotten. Hopelijk schijnt de zon en zal het een gekwinkeleer van jewelste zijn. Vorig jaar telden we maar liefst 42 soorten vogels, waaronder de bijzondere soorten zoals de gekraagde roodstaart, de roodborsttapuit, de kneu, veldleeuwerik, de groene spechten de boompieper. Hopelijk gaan we in 2022 ook weer vele vogels horen en zien. Heb je een verrekijker, neem hem dan mee.
 

Leden, vrienden en familieleden zijn van harte welkom om aan de wandeling deel te nemen. Om een idee te krijgen hoeveel vogelliefhebbers we kunnen verwachten, vragen we wel je vooraf aan te melden. Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar Pierre de Wit: pierre.dewit@planet.nl
We reken op een grote opkomst.
Pierre de Wit
Zaterdag 7 mei Vogelteldag op Golfbaan Heelsum