Strokeplay Kampioenschap 2019

Evenals vorig jaar was het deelnemersveld klein, maar de strijd om het kampioenschap niet minder spannend. De dames B-categorie ging niet door vanwege te weinig deelneemsters. De dames die dat wilde konden door naar de A-categorie en dat hebben ze dan ook gedaan.

Zaterdag moesten er 2 rondes van 18 holes gespeeld worden bij een temperatuur van 30 graden en nauwelijks wind. De greens waren ook nog eens bezaaid met dollarspots dat het putten ook niet geheel ten goede kwam. Deze omstandigheden zorgde ervoor dat de spelers het rustig aan deden en daardoor waren de scores navenant.

In de eerste ronde werden toch nog 13 birdies gescoord, maar in de tweede ronde bleef de teller steken op 9 birdies en 1 eagle.
Na de 2 rondes op zaterdag, gingen de meeste moe maar voldaan naar huis om zich voor te bereiden op de beslissende derde ronde. Zondag beloofde weer een tropische dag te worden en de inspanningen van zaterdag hadden toch hun tol geëist. Een aantal deelnemers moest toch afzeggen voor deze derde ronde.

Bij de A-categorie Heren ging de strijd tussen Justin de Jong, Youri van de Werken en Rogier Diecke. Bij de A-categorie Dames ging de strijd tussen Jeanne Hazelhekke en Patricia Lok. Bij de Heren B waren het Rene Boerhoop, Hans van Pagee en Hans Peters, die de titel probeerde binnen te halen.

Na een spannende strijd kon aan het eind van de dag Henk de Vries namens het bestuur de winnaars huldigen.
Winnares en clubkampioen strokeplay 2019 bij de Dames A is Jeanne Hazelhekke met 251 slagen en tweede is Patricia Lok met 270 slagen. Jeanne is ook eerste bij de netto score.
Winnaar en clubkampioen strokeplay 2019 bij de Heren is Justin de Jong met 237 slagen voor Youri van de Werken met 244 slagen. Youri is wel winnaar bij de netto score.
Winnaar bij de B-categorie bij de heren is geworden Rene Boerhoop met 289 slagen voor Hans van Pagee met 291 slagen. Hans van Pagee is wel de winnaar bij de netto score.

Winnaars strokeplaykampioenschap 2019 nog van harte gefeliciteerd.

Jeanne HazelhekkeJustin de JongRene Boerhoop

tweede plaats dames Patricia

tweede plaats heren en winnaar netto score, Youri
Patricia Lok Youri v.d Werken

Voor meer foto’s zie fotoalbum en voor de uitslagen zie de meerrondes in e-golf4u.

Namens de deelnemers nog een woord van dank aan de greenkeepers, die ondanks de hittegolf ervoor gezorgd hebben dat de baan er goed bij lag. Albert Verweij die steeds door de baan trok met flessen water om dit bij de spelers weer aan te vullen. Uiteraard de horeca niet te vergeten. Zij hebben gezorgd dat de spelers tussendoor konden genieten van een koud drankje of een waterijsje en ook de mensen op het terras konden genieten van een koel drankje en dat na een vermoeiend maar mooi kampioenschap.

Strokeplay Kampioenschap 2019