Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug26-09-2023

​WeCo nieuws oktober 2023

De wedstrijdkalender wordt langzaam maar zeker weer wat rustiger. Er zijn heel mooie wedstrijden gespeeld, maar daarover later meer.
 
Wisseling voorzitter
Na bijna drie jaar heeft Mirjam Lub om persoonlijke redenen besloten de WeCo te verlaten waarmee ook een einde komt aan haar voorzitterschap.
Onder haar leiding is de WeCo uitgegroeid tot een enthousiaste club mensen die met veel enthousiasme de wedstrijden van de vereniging organiseert.
Mirjam, ontzettend bedankt voor je enthousiasme en vele werk dat je in de WeCo hebt verzet.
 
Inmiddels is Verry van Rossum door de WeCo voorgedragen als voorzitter en door het bestuur benoemd.  Wij zijn blij dat we de vacature zo snel hebben kunnen vervullen. Verry is eind maart lid van de WeCO geworden en draait volop mee in alle activiteiten.
Onder zijn leiding zal de WeCo weer gaan werken aan een aantrekkelijke wedstrijdkalender voor het komende jaar.
 
De laatste nieuwsbrief was die van begin juni en er zijn in de tussentijd heel veel wedstrijden gespeeld. Om hier van al deze wedstrijden weer verslag te doen is niet nodig. U vindt de verslagen op de site onder de wedstrijdverslagen. Toch is het aardig om een aantal hoogtepunten te noemen.
 
Tijdens het finale weekend van de Match Play-Kampioenschappen was het in tropisch warm en dat gaf voor alle deelnemers een extra uitdaging. De wedstrijden waren in alle categorieën erg spannend en hebben mooie kampioenen opgeleverd.
Tijdens de zondag wedstrijden is er een negen holes Cheers wedstrijd gespeeld. Door alle deelnemers is dit initiatief zeer gewaardeerd. Het doel was om de prijsuitreiking voor de kampioenen een echte ceremonie te maken. We kunnen zeggen dat dat heel aardig gelukt is, het was een feestelijke bijeenkomst op een zonnig en vol terras.
 
De Strokeplay Kampioenschappen zijn iets anders verlopen dan gepland. De eerst dag was het uitstekend weer en werd er goed gespeeld. De zondag zou dan gaan leiden tot een spannende strijd in de verschillende categorieën. De weersvoorspellingen gaven aan dat er mogelijk slecht weer op komst was. Nadat de eerste flight de negen holes net had afgerond en de eerste flight van de standaard heren op de eerste tee stond werd de wedstrijd stilgelegd vanwege het op handen zijnde onweer. Uiteindelijk heeft de WeCo de wedstrijd moeten staken. Dat betekent dat de uitslag van de zaterdag de einduitslag werd. Voor iedereen was dit een teleurstellende gang van zaken, maar dat is ook golf.
 
Maandbekers
Er zijn nu vijf van de zes maandbekers gespeeld met wisselende winnaars.  Het gevolg is dat in de maandbeker competitie in alle drie de categorieën nog verschillende spelers kans hebben op de eindoverwinning. De laatste maandbeker op 1 oktober belooft dus een heel spannende strijd te worden.
Naast de ontknoping van de verschillende maandbekers is die dag ook de ontknoping van de strijd om De Ryder Cup in Rome. We kunnen dat in het clubhuis allemaal volgen en zien hoe de strijd zich op onze eigen baan en de Marco Simone Golf & Country Club te Rome zich zal ontwikkelen.
 
Komende wedstrijden
Op het programma staat nog de finale van de groene hagedis op 8 oktober.
Ook tijdens deze finale zal er een cheers wedstrijd worden gespeeld. Dat geeft de mogelijkheid aan alle deelnemers van de Groene Hagedis om de finale mee te maken en deze reeks wedstrijden op een leuke wijze met elkaar af te sluiten. Hierbij roepen we alle deelnemers, maar ook leden die niet aan deze competitie mee hebben gedaan, op om mee te spelen en na afloop een gezellige prijsuitreiking mee te maken van deze competitie.
 
Heelsum Masters.
Op 22 oktober wordt de Heelsum Masters gespeeld. Wie mag het paarse jasje aantrekken?
Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd van het seizoen waarin alle winnaars nog eenmaal mogen laten zien wie de beste is. We zijn benieuwd.
Overigens worden de spelers die zich gekwalificeerd hebben voor deze wedstrijd binnenkort door de WeCo uitgenodigd.
 
Wedstrijdkalender 2024
Op dit moment lopen de gesprekken met het bestuur over de wedstrijdkalender voor volgend jaar. Daar is het afgelopen jaar al veel over gesproken. 
Als WeCo doen wij ons uiterste best om een heel mooie wedstrijdkalender samen te stellen. We zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van de ruimte die er is binnen het beleid dat het bestuur heeft vast gesteld. Met wat creativiteit zal dat zeker gaan lukken.
​WeCo nieuws oktober 2023