Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug06-03-2018

Potbunker wedstrijd als feestelijke opening

NIEUWS - verplaatst van 10 maart naar zaterdag 14 april - NIEUWS 

Op zaterdag 14 april om 16:00 uur zullen we bij de potbunkers op Sandr 7 vieren dat de bunker renovatie is voltooid.
We zullen dat doen met eerst een demonstratie hoe je uit de potbunker komt door de pro’s. Daarna kunnen alle aanwezigen meedoen aan een wedstrijd tegen diezelfde pro’s, wie komt het dichtstbij de vlag uit de greenside potbunker, we zorgen voor een mooie prijs!

In twee jaar tijd hebben we meer dan 100 bunkers voorzien van nieuw zand en verse randen. Destijds bij de aanleg van de baan moesten we gebruik maken van lokaal zand maar dat bleek niet overal van goede kwaliteit en bevatte veel stenen. We hebben het zand vervangen door een speciaal voor golf ontwikkeld mengsel van twee soorten zand dat wordt gewonnen uit de Maas. Bij de renovatie hebben we ook de randen aangepakt. Onze architect Steve Marnock heeft een voorkeur voor bunkers met ruwe onregelmatige randen, dat geeft een natuurlijker beeld. Ook ziet hij graag dat bunkers een kroon van heide hebben, dat is mooi en natuurlijk. Sommigen spelers vinden dit onrechtvaardig: "je wordt zo dubbel gestraft”, dat hoor je vaak.  Steve houdt echter van dit soort onverwachte en misschien ook wel onrechtvaardige obstakels, hij zou er graag nog meer in de baan zien. Het maakt de baan verassend en roept emoties op, Steve: “it is just like marmite, either you hate it or you love it”. Als baancommissie hebben we deze discussies ook vaak met hem en schaven we de scherpe randjes er wel af.  Maar je moet toegeven met een plaats in de top 20 van Nederland krijgt hij gelijk en staan we op de kaart.

Nu gaan we deze winter nog meer heide aanvoeren en ook heide plagsel uitstrooien om het karakter van een heidebaan verder te versterken. Ik wens u veel speelplezier met de nieuwe bunkers en kom allen op 10 maart naar Sandr met een sandwedge of lobwedge en ga voor de hole in one.
De baancommissie
Potbunker wedstrijd als feestelijke opening