Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug30-12-2019

Op naar een mooie baan!

Het marshalteam wil graag een bijdrage leveren aan een prachtige baan in 2020. Daarom gaan we in 2020 met thema's werken, waar we dan extra aandacht aan besteden en spelers dus ook actief op aanspreken.
 
Het eerste thema is voor de maanden januari en februari en wordt 'bunkers en waste'. Het is een top-3 ergernis van veel spelers als hun bal in een afdruk in de bunker of waste-area ligt. Logisch, want het kost meestal een extra herstelslag.
In de maanden januari en februari komen de spelers later de baan op en dat geeft buurtgenoten de gelegenheid om hun honden uit te laten op de baan, niet zelden resulterend in een chaos in het zand. Dat kunnen we die honden niet kwalijk nemen, maar het is wel vervelend.
Bunkers horen natuurlijk altijd netjes aangeharkt te worden na gebruik, maar ook waste areas kunnen redelijk netjes gehouden worden, simpelweg door met de club de ergste afdrukken te egaliseren.

De marshals gaan inzetten op de volgende punten:
  • In de ochtend rijdt de marshal een controle- en herstelrondje langs alle bunkers en waste areas; er wordt dan geharkt waar nodig.
  • Aanspreken van spelers als we zien dat die een bunker niet (voldoende) aanharken of onnodige sporen in een waste area achterlaten.
Graag zouden wij zien dat spelers de bereidheid tonen om sporen, die door anderen veroorzaakt zijn, zelf op te ruimen. Zo houden we de baan voor iedereen optimaal speelbaar. 
We hopen dat alle spelers zich hiermee meer bewust worden van dit aspect van baanonderhoud en allicht de rest van het jaar dit in hun golfroutine meenemen.
 
Het is belangrijk dat we dit met z'n allen doen en de marshals willen alleen maar helpen. Voel u dus vooral 'aangesproken' uit algemeen belang maar niet 'beschuldigd' als veroorzaker.
 
Het marshalteam
Op naar een mooie baan!