Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug15-04-2016

Onbemande maaimachines op Golfbaan Heelsum!

De Enk Groen & Golf werkt met gerobotiseerde green- en fairwaymaaiers voor het golfbaanonderhoud. Deze maaiers werken met  GPS en slimme besturingssoftware en kunnen onbemand maaien. Sinds 27 mei 2013 werken specialisten van De Enk Groen & Golf op Prise d’eau Golf te Tilburg aan het perfectioneren van de DynaMow maaier. Dit jaar gaat de DynaMow ook op de Golfbaan Heelsum ingezet worden.

DynaMow is een samentrekking van “Dynamic Mower”. Maaipatronen worden dynamisch berekend en voor elk maaioppervlak kan bij  elke maaibeurt vanuit een andere richting worden gemaaid. Na het berekenen van de maairoute wordt de DynaMow op het startpunt gezet en daarna gaat alles automatisch: rijden, sturen, heffen, zakken, gas geven, enzovoorts. Het maai- en werkgebied wordt éénmalig ingesteld en vervolgens maait de DynaMow  zeer nauwkeurig op dezelfde manier.
 
Dynamow Greenmaaier Dynamow Fairwaymaaier
                                  
De DynaMow is een standaard maaimachine waarop een geavanceerd besturingssysteem is geïntegreerd. Via een 'touch screen' kan hij volledig worden aangestuurd. De greenkeeper blijft in de buurt en kan indien nodig op elk gewenst moment ingrijpen. De DynaMow kan ook nog steeds handmatig bediend worden.
 
Veiligheid is gewaarborgd.
De DynaMow is aan voor- en achterzijde uitgerust met RADAR en akoestische sensoren. Wanneer binnen vier meter van de DynaMow een obstakel wordt gedetecteerd, dan mindert hij vaart, en wanneer de aanwezigheid van het obstakel door akoestische sensoren wordt bevestigd, dan stopt hij 50 cm vóór het obstakel. Na verwijdering van het obstakel hervat de DynaMow zijn werkzaamheden binnen 30 seconden.  Als het obstakel niet binnen drie minuten verwijderd is, wordt een SMS naar de greenkeeper gestuurd. De DynaMow kan met een rode noodstop (achterzijde) onmiddellijk uitgeschakeld worden.

Werkvolgorde
De DynaMow maait greens en fairways systematisch en ter afsluiting maait hij een rondje om de fairway of green. Vervolgens rijdt  hij naar de volgende fairway of green.

DynaMow in de baan.
U kunt gewoon doorspelen als u de DynaMow  tegenkomt tijdens het golfen. Komt uw golfbal in de baan van de DynaMow terecht dan wordt de bal opzij getikt. Probeer niet de bal op het laatste moment nog weg te pakken. Houd afstand en zet uw buggy of trolley niet in de baan (of volgende baan) van de DynaMow. Bij het rijden van fairway naar fairway (of green naar green) volgt de DynaMow soms ook de paden. Stap in dat geval even opzij, zodat hij ongehinderd door kan rijden.
Als u nog vragen heeft, stel die dan aan de greenkeeper die met de DynaMow werkt.
Onbemande maaimachines op Golfbaan Heelsum!