Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug31-12-2022

​Nog meer veranderingen binnen de WeCo

Naast Daan, Robert Vonk, Remko en Ruud is het nieuwste lid van de WeCo Henk Jansen. In totaal zijn we nu met 9 bij de WeCo en dat lijkt ons voorlopig een mooie start voor het nieuwe jaar 2023. Daarnaast gaan we bezig met het opzetten van een soort schil rondom deze WeCo waarin we mensen vragen af en toe bijvoorbeeld bij de wedstrijdtafel te zitten en kaarten uit te delen.

Inschrijven en betalen wedstrijden.
Ander nieuws is dat er vanaf 2023 tijdens het inschrijven van de wedstrijden automatische betaling plaatsvindt via Ideal. Als het goed is gaat dat asap gebeuren en zal er in het begin misschien de ene helft per Ideal hebben betaald en de andere helft nog niet, omdat ze zich hebben ingeschreven op het moment dat Ideal nog niet actief was. Graag jullie medewerking daarin: bij iedere verandering moeten we allemaal even wennen en moet de boel op de rit voordat het echt perfect werkt.
Vorig jaar hebben we het hele jaar de wedstrijden opengegooid en kon je je ver van tevoren inschrijven en alles in je agenda noteren. Nu komen alle wedstrijden wel in de kalender te staan, maar kan je je pas een maand van tevoren inschrijven. Vooral nu met Ideal en het betalen is het handiger om kort van tevoren te bekijken of je definitief mee wilt doen met een bepaalde wedstrijd. Bovendien hopen we zo ook de ‘no shows’ nog meer te beperken.

Social Media
Daan heeft hier en daar al wat op facebook geplaatst en gaat er het komende jaar een levendige site van maken. Wellicht leuk om deze site te volgen? Zeker als je van plan bent om wedstrijden mee te doen of al wedstrijden meedoet? Zie hiervoor: https://www.facebook.com/golfclubheelsum.

Clubkampioenschappen
Dit jaar worden zowel de Matchplay als de Senior Matchplay kampioenschappen in hetzelfde weekend gespeeld. De A- en B-categorieën worden niet meer gescheiden, maar bij elkaar gezet. Dat betekent dus dat je van tevoren moet kiezen aan welk kampioenschap je mee wilt doen, mocht je qua leeftijd voor beiden in aanmerking komen. Dit is in overleg met het bestuur besloten om het dit jaar zo vorm te geven. Aangezien er in de maanden april, mei en juni veel drukte op de baan is, i.v.m. competitie en andere wedstrijden. De vrijgegeven tijden die daardoor ontstaan komen ten gunste van de leden.

Enquête
Na de wildwedstrijd hebben we onder de deelnemers een korte enquête gehouden. De eerste vraag was een tevredenheidsvraag over de activiteiten van de WeCo.  De eerste vraag betrof de organisatie van de wedstrijden, de klantvriendelijkheid, het aanmelden bij de wedstrijdtafel, het invullen in egolf4u en het aantal georganiseerde wedstrijden per kalenderjaar. De uitslag van deze vraag was dat men in al deze gevallen voor 90% tevreden-zeer tevreden was. Hiernaast zie je nog het plaatje van de uitslag, waarbij geel (4%) beetje ontevreden, grijs (6%) neutraal, oranjebruin (40%) redelijk tevreden en blauw (50%) zeer tevreden is. Gelukkig was en geen een antwoord waarin met zeer ontevreden was ;)
De andere vraag betrof verschillende onderwerpen, waarbij 1=blauw=ja, 2=oranje=ja/nee en
3=grijs=nee. Je ziet de uitslag hieronder:
Hieruit valt op te maken dan bijna ¾ van de wedstrijdspelers het een goed idee vinden dat we startgeld bij inschrijving innen. Het scheelt een hoop gedoe en oponthoud bij de wedstrijdtafel. Vandaar dat we gelijk in gang hebben gezet dat Ideal a.s.a.p. werkzaam is bij het inschrijven in wedstrijden. Hierbij geldt: ingeschreven is betaald en uitschrijven betekent geen tegoed terug.
Uit dit antwoord blijkt dat voor sommige mensen het wel belangrijk is om binding te krijgen met de club via de wedstrijdtafel. Dit zal vooral voor nieuwe(re) (wedstrijd)spelers gelden. Daarnaast is het soms handig om gewezen te worden op wie je medespelers zijn door de WeCo leden.


Deze vraag laat zien dat i.h.a. wedstrijdspelers het wel zo gemakkelijk vinden om de wedstrijdkaart aan de wedstrijdtafel op te halen i.p.v. bij de receptie. Ook is het goed, omdat de WeCo dan kan checken of er no shows zijn. We zijn overigens wel van plan om daar komend jaar een passende maatregel voor te verzinnen. Maar dat volgt later.
Daarna volgde nog de vraag over of het je leuk lijkt een taak bij de WeCo op te nemen en daar stonden een paar mensen die daar toch wel voor voelden. Dat is heel mooi en we maken daar t.z.t. graag gebruik van mochten we tekortkomen.
Als laatste de open vragen. Daar werden de meest uiteenlopende antwoorden op gegeven. We proberen hier een korte samenvatting te geven van de meest opvallende antwoorden:
‘Best of the Rest’ organiseren/Meer feesten organiseren rondom het golfen waardoor meer sfeer in de baan/Graag meer doorstroming in de baan tijdens wedstrijden
Op de vraag over tips en tops kwamen de volgende items naar voren:
3* prestatieve wedstrijden (meer) blijven organiseren/niet teveel fun, maar wel 9-holes wedstrijden blijven organiseren/uitnodiging voor de Masters naar alle winnaars versturen (excuus als we het dit jaar niet gedaan hebben en graag melden bij ons?)/een ladder competitie opzetten/cross country wedstrijd organiseren/catering in de baan tijdens een wedstrijd/meer afstemming met de horeca
meer op social media
In de planning van volgend zijn is met bovenstaande punten al zoveel mogelijk rekening gehouden.

Wedstrijden
De witte winterhagedis is al een eind gevorderd. De komende Bikkelwedstrijden van januari en februari 2023 en de Nieuwjaarswedstrijd staan alweer open. Zien we jullie dan?

Kalender
  • 08-01: Nieuwjaarswedstrijd
  • 22-01: Bikkel (4)
  • 04-02: Bikkel (slot)
Heeft u zich voor één van bovengenoemde wedstrijden ingeschreven of weet u niet zeker of u zich ingeschreven heeft, check dit dan nog even en mocht u onverhoopt toch niet kunnen meedoen dan graag tijdig weer uitschrijven. Dat scheelt ons als WeCo heel wat werk en herstelwerkzaamheden.
Op de website van GC Heelsum kunt u de verslagen vinden van de gespeelde wedstrijden, altijd leuk om even terug te lezen.

Als Weco wensen wij u veel speelplezier bij de komende wedstrijden en een heel sportief 2023!
Fore,
WeCo
​Nog meer veranderingen binnen de WeCo