Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug01-09-2022

Nieuws WeCo september 2022

Terwijl ik dit schrijf is het buiten 33 graden, weinig tot geen wind en zonnig en droog. Het is bijna te warm om te golfen, laat staan om te typen. Maar om jullie op de hoogte te houden ben ik na vorige maand vakantie te hebben gehouden en geen nieuws te hebben verspreid van de WeCo, toch maar in de pen geklommen.
De zware Iron Golfer op 2 juli, de Avondvierdaagse en MB’s en de Senior Strokeplay kampioenschappen van juli en de Heelsummer liggen alweer even achter ons. 
 
Wat verser in ons geheugen liggen de Strokeplay kampioenschappen op 13 en 14 augustus. Wat was het een prachtige maar ook superwarme dag. Van tevoren hebben we als WeCo beraadslaagt over wat te doen: 18 holes op zaterdag en 18 holes op zondag? Is het dan nog wel een echt kampioenschap? Of toch gewoon, zoals het een kampioenschap betaamt, alle holes laten spelen? We hebben overleg met het bestuur gehad. Een extra marshall was ingeschakeld om water rond te brengen. Niet alles ging daarbij vlekkeloos. Denk zelfs dat de marshalls het net als de WeCo soms ook wat te warm hadden? We hebben na die tijd feedback ontvangen van mensen die het echt te warm vonden om te spelen. Ik herken dat, want ieder heeft zijn eigen maximale temperatuur waarbij hij/zij nog wel goed functioneert. Een soort interne thermometer. We hebben ervoor gekozen de verantwoordelijkheid daarvoor bij de spelers zelf te laten. Wel moet er misschien in de toekomst een hitteplan komen voor zulk extreem weer? Hierover zijn we in overleg met het bestuur.

Daarnaast hebben we het als WeCo druk. Soms te druk omdat het team momenteel maar uit 8 mensen bestaat. Dat is niet veel gezien de vele wedstrijden die geregeld moeten worden met alles wat eromheen moet gebeuren. Wil je hand-en-span diensten verrichten voor de WeCo dan ben je van harte welkom! Wil je eens mee vergaderen om te kijken of de WeCo je wat lijkt, dan ben je ook van harte welkom. Heb je feedback voor de WeCo? Heel graag, we staan ervoor open en doen wat met jullie feedback. Wel graag op prettige wijze, we doen echt ons stinkende best, maar waar mensen werken worden fouten gemaakt. Feedback mag naar weco@gcheelsum.nl

We gaan nu richting de nazomer en herfst en hebben de volgende wedstrijden op de kalender staan:
  • Senior Strokeplay Kampioenschappen op 10 en 11 september (nog plek om in te schrijven zowel bij de dames als bij de heren)
  • Airbornewedstrijd op 17 september. Deze is volgeboekt, maar zet je op de reservelijst, je weet maar nooit. Persoonlijk vind ik het de mooiste wedstrijd van het jaar met de beleving van parachutesspringers vlak bij de baan boven en op de heide. Echt indrukwekkend!
  • Slot Maandbeker 2 oktober (nog plek om in te schrijven)
  • In november volgen weer de Bikkelwedstrijden. Dat duurt nog eventjes, maar inschrijven kan al wel.
Heeft u zich voor één van bovengenoemde wedstrijden ingeschreven of weet u niet zeker of u zich ingeschreven heeft, check dit dan nog even en mocht u onverhoopt toch niet kunnen meedoen dan graag tijdig weer uitschrijven. Dat scheelt ons als WeCo heel wat werk en herstelwerkzaamheden.
Op de website van GC Heelsum kunt u de verslagen vinden van de gespeelde wedstrijden, altijd leuk om even terug te lezen.

Als Weco wensen wij u veel speelplezier bij de komende, hopelijk onder zomerse omstandigheden, wedstrijden.
Fore,
Weco
Nieuws WeCo september 2022