Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug12-11-2021

Nieuws over de lopende projecten

Wie de laatste dagen op de golfbaan is geweest, heeft al gezien dat er in en rond het clubhuis inmiddels veel bouwactiviteiten plaatsvinden.

Als eerste is deze week het rieten dak schoongemaakt en op een aantal plaatsen gerepareerd. Het betreft hier regulier onderhoud, waardoor het mooie rieten dak er weer een tijd tegenaan kan. Deze werkzaamheden zijn inmiddels door de rietdekker afgerond.
 


Beregening

Inmiddels is de aanleg van de beregening aan een volgende fase toe. De beregening van de tee's is zo goed als gereed. Aankomende week wordt er gestart met de aanleg van de beregening op de greens. Dit zal enige overlast kunnen gaan geven in de vorm van een enkele wintergreen, die u kunt tegenkomen. Wij proberen u via de baanstatus zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Dit project verloopt volgens planning, namelijk oplevering voor de start van het nieuwe golfseizoen.


Kleedruimten

Ook in het souterrain wordt hard gewerkt. De deuren in de hal zijn dicht gezet en in de kleedruimten wordt de nieuwe indeling al goed zichtbaar. Het meeste sloopwerk is achter de rug. De planning is, dat na twee dagen de receptie in de horeca te hebben gedraaid, de receptie vanaf zaterdag 13 november weer gewoon beschikbaar is op de plek, die u gewend bent. Ook de golfshop is vanaf zaterdag 13 november, na een aantal dagen gesloten te zijn geweest, weer geopend. De bouw verloopt volgens planning: naar verwachting wordt dit project voor de jaarwisseling afgerond.


Aanleg buggy en lockerkelder

Deze week is er ook gestart met de aanleg van de buggy en lockerkelder. Het terras en de tuin zijn verwijderd en de bouwhekken zijn geplaatst. Vanaf maandag wordt de kelder uitgegraven met groot materieel. Wij vragen dus uw aandacht voor de veiligheid. Let goed op, wanneer u in de buurt van de bouwplaats bent. Betreed de bouwplaats niet en volg de aanwijzingen ter plekke op.


Het zand wordt vanaf begin volgende week voor een deel opgeslagen achter op de parkeerplaats. Het overtollige zand wordt aangebracht aan de rechterkant van Helsum 1. Hier zal een "duinlandschap" gaan ontstaan. Waarschijnlijk zal Helsum 1 tijdens het aanbrengen van het zand gesloten zijn. U kunt dan uw ronde starten op Helsum 2. Ook hiervoor geldt: houd de baanstatus in de gaten en volg de aanwijzingen ter plekke. De start van dit project heeft een kleine vertraging opgelopen. Deels doordat de vergunning langer heeft geduurd dan verwacht en deels door het lastig kunnen verkrijgen van materialen voor de aanleg van de kelder. De planning is, dat eind april / mei de kelder gereed is.

Op gezette tijden zal ik u op de hoogte houden van de voortgang van de diverse projecten. Vanaf volgend seizoen kunnen we allemaal gebruik maken van onze mooie vernieuwde kleedruimte, waarna we onze golftas en handicart uit de nieuwe kelder gaan halen. Dan slaan we af op een vernieuwde, spannende Helsum 1 met een fairway, waarop een prima grasbestand aanwezig is. Geniet de komende tijd van de baan en pas op wanneer u op de parkeerplaats bent.
Gerd-Jan Toonen
baanmanager Golfclub Heelsum
Nieuws over de lopende projecten