Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug28-04-2022

​Laatste nieuwtjes van de WeCO mei 2022

Even voorstellen, want we hebben een nieuw lid bij de WeCo:

Mijn naam is Marianne de Bever, lid geworden van Golfclub Heelsums dit jaar en toegetreden tot de WeCo. Ik golf al 35 jaar en nog steeds fanatiek bezig om het spelletje onder de knie te krijgen, een never ending story ... 
Ik speel competitie in Dames 2- 27 holes met gezellige meiden waardoor ik me al heel erg thuis voel op de club. Ook vind ik het fijn om samen met anderen iets te doen voor anderen. Mijn man Wim de Wit is nog lid bij de Edese golfclub Papendal gebleven maar hopelijk kan ik hem door mijn enthousiaste verhalen ook zover krijgen om de oversteek te maken. Snel tot ziens. 

 
Mochten er nog meer mensen over de streep getrokken worden door Marianne’s enthousiaste verhaaltje, dan houden we ons als WeCo aanbevolen!
 
Gespeelde wedstrijden in maart:
18 april Het Gouden Paasei  
Wat een prachtig dag, zonovergoten en warm was het deze tweede Paasdag. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Dat kwam natuurlijk ook mede dankzij Jaimy die de hele wedstrijd sponsorde. Koffie en heerlijke koeken en cakejes in alle soorten en maten stonden ons bij binnenkomst al direct aan te gapen.
 
Met uiteindelijk 106 deelnemers gingen we via Shotgun het veld in. Op de meeste holes waren dubbele starttijden. Ondanks dat viel het wachten reuze mee door de spelvorm waarbij we 1 bal met een tweetal om beurten speelden. Natuurlijk waren er mensen die alsnog ballen moesten zoeken, maar dat is bijna hetzelfde als paaseieren zoeken dus geheel toepasselijk deze dag. Het humeur bleef top!
 
Na terugkomst op het terras was er voor iedereen nog een borrelhapje. De WeCo was druk bezig met de uitslag te genereren. En terwijl ze daarmee bezig waren kroop er een akelige hagedis in het systeem. Ja, dat gebeurt soms op deze golfclub. Het logo is prachtig, maar de hagedissen gaan hun eigen gang. Daardoor hebben we de volgende dag de prijzen een beetje moeten herschikken. Maar gelukkig reageerde iedereen heel sportief. Ook de prijzen waren gesponsord door Jaimy, waardoor de winnaars nu heerlijk een hapje kunnen eten bij de brasserie. Slim Jaimy, wat heerlijks voorzetten t.z.t. en ze komen vast snel weer!

De uiteindelijke uitslag is als volgt:
 • 1e Yvonne Nijhof en René Wolters met 41 punten
 • 2e Piet Fransen en Frank Howldar met 39 punten
 • 3e Henk en Sietske Janssen ook met 39 punten, maar een hogere gemiddelde hcp.
Allemaal van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
 
Er waren nog 4 teams die 37 of meer punten hebben gescoord:
Thomas Kahnt en Iris Baars (38), Ruud Santing en Loes Vastert (38), Mark Blomme en Germieke Schuiteboer (37) en Peter Smits en Annette Smits-van Prooije (37).
 
Al met al een enerverende dag, maar de hagedis hebben we in ieder geval te pakken gekregen!
 
Te spelen wedstrijden binnenkort:
 • Koningswedstrijd 27 april
  Voor een verslag van deze wedstrijd volg de komende nieuwsbrief of kijk op de website bij nieuws en dan wedstrijdverslagen.
   
 • Groene Hagedis op 7 mei
  Deze wedstrijd start met een gezamenlijke openingswedstrijd. Deze openingswedstrijd is niet verplicht maar geef de mogelijkheid voor iedereen om een starttijd te krijgen.
   
 •  Maanbeker 1, 2 en 3 op 14 mei
  Ja, we gaan er weer voor, voor de tweede keer dit seizoen! Geef je nog op om mee te dingen naar de overall winnaar van de Maandbekers. Hoe vaker je meedoet, des te meer kans om te winnen!
   
 •  Hemelvaartswedstrijd 26 mei
  Op Airborne en Sandr worden de lussen weer voor dag en dauw belopen door vroege golfers. Schrijf je in nu het nog kan. Het is prachtig om op het vroege uur te golfen en moet je ooit eens meegemaakt hebben, toch?

Nog even dit
Het startgeld van de WWH is helaas nog door 7 teams niet betaald. Heel graag betalen per team (6 euro, graag gepast) bij de receptie. Het mag ook bij de eerstvolgende wedstrijd per pin. Vermeld dat dat wel even aan de wedstrijdleiding, dan schrappen we je van het lijstje ‘nog te betalen’.
 
Heel veel succes met alle te spelen wedstrijden!
 
Fore!
De wedstrijdcommissie
​Laatste nieuwtjes van de WeCO mei 2022