Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug26-04-2022

Korte lontjes

Enkele weken geleden werd door één van onze marshals een cursus 'Omgaan met onredelijk gedrag' bijgewoond, georganiseerd door een naburige golfbaan. Kennelijk lopen daar de gemoederen in de baan soms zo hoog op, dat dit noodzakelijk wordt geacht. Gelukkig is dat op onze golfbaan (nog) niet aan de orde. Toch merken wij ook dat de lontjes soms wel erg kort zijn geworden. Hetgeen snel kan ontaarden in onheuse uitlatingen of erger. Laten we ervoor zorgen dat het hier beperkt blijft.

Natuurlijk zijn er momenten dat dingen anders lopen dan je zelf had gedacht of gewenst. Een hole die gesloten is voor werkzaamheden, een sluiting van de baan door mist, een langere wachttijd bij de tee doordat een doorloper voorrang heeft, een beginnend golfer in de baan die wat langzaam voortgang boekt en zo zijn er vele gelegenheden te bedenken. Marshals, receptiemedewerkers en greenkeepers doen hun uiterste best om dit soort situaties in goede banen te leiden, zodat u zo veel mogelijk ongestoord kunt genieten van onze prachtige baan. Maar er zijn helaas momenten dat niet iedereen onmiddellijk kan krijgen wat hem of haar voor ogen staat. En ook baanmedewerkers maken soms fouten. Bedenk altijd dat we allemaal voor ons plezier in de baan staan.

Zoals gezegd hebben we in Heelsum tot nu toe gelukkig niet te maken gekregen met serieus onheus gedrag. Dat willen we graag zo houden. En als het kan: ook de boze reacties die we zo nu en dan krijgen zouden we liever niet zien. De marshals doen hun werk met veel plezier en ze zijn onmisbaar voor uw veiligheid en om ervoor te zorgen dat alle spelers met plezier hun hobby kunnen uitoefenen. Namens alle marshals wil ik dan ook de overgrote meerderheid van de spelers danken voor de positieve reacties die we dagelijks ontvangen. En als het een keer niet zo gaat als u wilt: blijf vriendelijk en accepteer dat de marshal zijn werk doet voor u, dan blijft Heelsum een fijne, vriendelijke baan voor iedereen.
De marshal commissie
Korte lontjes