Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug25-02-2022

Hoe houden we onze mooie baan mooi !?

Het marshalteam wil ook in 2022 graag een bijdrage leveren aan een prachtige baan. Daarom besteden we regelmatig aandacht aan thema’s die van belang zijn voor alle spelers en die ten goede komen aan de conditie van de baan.  
 
De grootste ergernissen in deze natte maanden zijn de pitchmarks op de greens en de slecht aangeharkte bunkers.
 
De greens zien er nog steeds prima uit, maar door het natte weer van de laatste tijd ontstaan er weer veel pitchmarks en die worden lang niet altijd gerepareerd. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en snelheid van de greens.
Voor de marshals is dat voldoende reden om de komende tijd extra toe te zien op reparatie van pitchmarks. Wees dus niet verrast als u in de baan gevraagd wordt om uw pitchfork te tonen. Elke golfer behoort die paraat te hebben, in de broekzak liefst en niet ergens ver weggestopt in de golftas.
 
Het is een grote ergernis van veel spelers als hun bal in een afdruk in de bunker of waste-area ligt. Logisch, want het kost meestal een extra herstelslag.
Bunkers horen natuurlijk altijd netjes aangeharkt te worden na gebruik, maar ook waste areas kunnen redelijk netjes gehouden worden, simpelweg door met de club de ergste afdrukken te egaliseren. En rijd niet met je trolley door de zandvlaktes!
De marshals zullen spelers aanspreken als we zien dat die een bunker niet (voldoende) aanharken of onnodige sporen in een waste area achterlaten.
Graag zouden wij zien dat spelers de bereidheid tonen om sporen, die door anderen veroorzaakt zijn, zelf op te ruimen. Zo houden we de baan voor iedereen optimaal speelbaar.
 
We hopen dat alle spelers zich hiermee meer bewust worden van dit aspect van baanonderhoud en allicht de rest van het jaar dit in hun golfroutine meenemen.
 
Het is belangrijk dat we dit met z'n allen doen en de marshals willen daarin helpen. Voel u dus vooral 'aangesproken' uit algemeen belang maar niet 'beschuldigd' als veroorzaker.
 
Het Marshalteam
Hoe houden we onze mooie baan mooi !?