Gehele complex gesloten t/m 28 april 2020.
Vanwege de afgekondigde of met klem geadviseerde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is besloten het volledige complex te sluiten tot en met 28 april.
Meer informatie

Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug26-03-2020

Heide klus ver gevorderd

Heide klus ver gevorderd
Onze golfbaan is op last van de overheid gesloten en de misère als gevolg van het Corona virus is ongekend. Het Heide Herstel Programma is inmiddels in een volgende fase beland. Het heide plagsel met zaad is op de heide plekken van Airborne en Helsum gestrooid en de piep kleine heide plantjes, pluggen, zijn op kritische plekken zoals links halverwege Helsum 8, geplant. Resteert nog om de bestaande heide waar nodig te snoeien en graszoden in de directe omgeving van heide te verwijderen. Voor het belangrijkste van het heide herstel zijn wij evenwel afhankelijk van de natuur. Zij zal moeten zorgen voor de ontwikkeling van het zaad en voor de groei en bloei van de heide.
 

Nieuwe heideklusters
Ongelukkigerwijs zijn recent de pinus boompjes in de tuin voor het clubhuis gesnoeid en dat kan niet ongestraft blijven. Inmiddels hebben de restanten van de dode pinus boompjes plaatsgemaakt voor twee fraaie heide klusters. De KlusGroep heeft Evert van Hoef van Heathers Heide, geholpen bij het planten van de heide die het aanzicht van de tuin en clubhuis hebben verfraaid. Wat nog rest is het de roekeloze bestuurder van golfkarretjes onmogelijk te maken de tuin in te rijden en de heide planten te beschadigen. Hiertoe zal de KlusGroep een aantal stootblokken aanbrengen.
 
 
Jan Volmuller/Hans van Pagée
Heide klus ver gevorderd