Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug31-10-2021

Greens zonder Pitchmarks

Het marshalteam wil graag een bijdrage blijven leveren aan een prachtige baan. Daarom kiezen we regelmatig voor actuele thema’s. Op die wijze proberen we de aandacht van de leden te richten op zaken, die van belang zijn voor een mooie baan, maar in het vuur van het spel nog wel eens vergeten worden.
 
Voor de komende maand(en) willen we de aandacht (opnieuw) vestigen op het thema 'Pitchmarks'. De greens zien er nog steeds prima uit, maar door het natte weer van de laatste tijd ontstaan er weer veel pitchmarks en die worden lang niet altijd gerepareerd. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en snelheid van de greens.
 
Voor de marshals is dat voldoende reden om de komende tijd extra toe te zien op reparatie van pitchmarks. Wees dus niet verrast als u in de baan gevraagd wordt om uw pitchfork te tonen. Elke golfer behoort die paraat te hebben, in de broekzak liefst en niet ergens ver weggestopt in de golftas.
 
Verder zullen we de komende tijd blijven letten op de correcte opvolging van het zogenaamde 'Ready golf'. Onze baan wordt druk bespeeld en dat vereist van ons allen aandacht voor het tempo in de baan. Voor wie onvoldoende op de hoogte is van 'Ready golf', die verwijzen we graag naar de bijgaande video van de NGF.
Het is belangrijk dat we dit met z'n allen doen en de marshals willen daarbij graag helpen.
Het marshalteam 
Greens zonder Pitchmarks