Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug29-08-2020

Geharkte bunkers in en mooie baan!

Het marshalteam wil graag een bijdrage leveren aan een prachtige baan in 2020. Daarom hebben we er voor gekozen om met thema’s te gaan werken. Regelmatig kiezen we een nieuw thema. Op die wijze proberen we de aandacht van de leden te richten op zaken, die van belang zin voor een mooie baan, maar in de vuur van het spel nog wel eens vergeten worden.
 
Voor de komende maand willen we de aandacht vestigen op het thema 'bunkers'.
 
Toen onze baan na de intelligente lockdown weer open mocht, zijn de harken uit de bunkers gehaald en gold een speciale spelregel voor de bunkers. Enkele weken geleden zijn de harken weer teruggeplaatst en daarmee is ook een einde gekomen aan die speciale spelregel. Dat betekent dat elke speler weer de bunker moet aanharken, zoals gebruikelijk vóór corona.
Onze indruk is dat de bunkers nog niet de aandacht krijgen, die eigenlijk nodig is. Soms worden ze niet of slechts spaarzaam aangeharkt. Dat is niet fair naar de spelers, die vervolgens hun bal in de bunker zien belanden. Alle aanleiding dus om bunkers tot maandthema te maken.
 
Verder valt ons op dat men de bunker soms aan de hoge kant in- of uitstapt. Dat veroorzaakt extra schade. Stap s.v.p. aan de lage kant de bunker in.
 
We zijn ons er van bewust dat sommige mensen nog enige corona-schroom hebben om de hark te benutten. Desinfecteer dan je handen onderweg of was je handen goed bij terugkomst in het clubhuis.
 
Voor de marshals is dat voldoende reden om de komende tijd extra toe te zien op de wijze waarop we omgaan met de bunkers. Wees dus niet verrast als u in de baan daarop wordt aangesproken.
 
Het is belangrijk dat we dit met z'n allen doen en de marshals willen daarbij graag helpen. Voel u dus vooral 'aangesproken' in ons aller belang maar niet 'beschuldigd' als veroorzaker.
 
Het marshalteam
Geharkte bunkers in en mooie baan!