Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug29-06-2020

Even bijpraten met de baanmanager

Na een golfloze periode van 2 maanden mochten we gelukkig vanaf maandag 11 mei weer de baan in. Langzaam maar zeker krijgen we meer grip op de coronasituatie en pakken we het normale leven weer op. Sinds de opening op 11 mei is het gezellig druk in de baan. Leden spelen regelmatig en gelukkig laten onze gasten het ook niet afweten. Eind mei zijn ook weer voorzichtig de onderlinge wedstrijden opgestart, natuurlijk wel allemaal passend in het geldende corona-protocol. Dit heeft er voor gezorgd, dat alle wedstrijden die normaal op basis van inloop werden gespeeld, op dit moment worden gespeeld middels inschrijving vooraf.

Inmiddels zijn de douches in de kleedkamers ook weer open en is er sprake van, dat de harken bij de bunkers binnenkort ook weer terug in de baan mogen. Gelukkig zijn onze partners, de Brasserie, Golfschool en de Golfshop ook weer up and running. Natuurlijk nog met beperkingen maar toch. Het voelt goed om weer met z’n allen aan de slag te zijn op Golfbaan Heelsum.
Bij de receptie kunt u uw NGF-kaartje en sticker voor op uw taslabel afhalen, mocht u dit nog niet gedaan hebben. Voor het actuele corona-protocol kunt u een blik werpen op de pagina Corona Protocol.

Players 1st
Ook dit jaar ontvangt u weer de players 1st enquête. De enquête wordt dit jaar vanwege de corona sluiting op twee momenten naar de helft van de leden verstuurd. Op 9 juli wordt de eerste helft verzonden, op 8 oktober de rest. Deze verdeling wordt door de NGF uitgevoerd. Het zou dus kunnen zijn, dat u afgelopen oktober een enquête heeft ingevuld en er op 8 juli a.s. weer een krijgt. Dringend verzoek om even de tijd te nemen om de enquête in te vullen. De gegevens uit players 1st worden door de baanmanager gebruikt om knelpunten vast te stellen en op te lossen. Ook het bestuur zal players 1st gebruiken om het beleid verder vorm te geven. In de komende nieuwsbrieven zal ik u informeren over de resultaten uit de players 1st enquete.

Etiquette
Speciale aandacht deze keer ook voor de etiquette en het baanreglement. Wanneer de baan druk bespeeld wordt, is het extra belangrijk dat we ons met z’n allen houden aan de etiquette van het golfspel. We weten allemaal, dat we onze plaggen terug moeten leggen; pitchmarks moeten repareren; niet met onze kar tussen de green en een bunker door moeten lopen en dat we de bunkers moeten aanharken. Laten we ons daar dan ook aan houden, zodat we de baan in de staat houden, zoals deze nu is. Overigens zie ik regelmatig golfers een bunker instappen aan de hoge kant. Dit kan ervoor zorgen, dat een bunker instort. Stap altijd een bunker in aan de lage kant, meestal dus niet de kant van de green.
Hier een link naar onze verschillende reglementen. Zeker goed om weer eens een keer door te nemen.

Afmelden en reserveren starttijden
Helaas moet ik constateren, dat er nog wel eens een 'no-show' voorkomt in ons reserveringssysteem. Zonde. Deze tijd is weg en hier had een ander lid waarschijnlijk graag gebruik van gemaakt. Elke no-show is er een te veel! Dit gaat ook op voor het reserveren van 18 holes, waarbij er vervolgens maar 9 holes daadwerkelijk worden gespeeld. Weet u, dat u 9 holes wilt spelen, let er dan op dat u daadwerkelijk voor 9 holes reserveert. U kunt dit aangeven in zowel de app als de website van ‘e-golf’. Hierdoor valt er weer een starttijd vrij op een andere lus.

Natuurlijk kan het voorkomen, dat u onverwacht verhinderd bent en u geen gebruik van uw starttijd kunt maken. Annuleer deze starttijd dan zo snel mogelijk. Een ander lid heeft dan nog de mogelijkheid om op deze tijd te spelen. Dit geldt ook voor de dag zelf waarop u zou spelen, ook al is het een uur voor uw starttijd. Er komen vaak leden naar de baan, die graag nog een rondje willen spelen zonder te hebben gereserveerd. Zij zullen dankbaar gebruikmaken van de vrijgevallen tijd. De marshals spelen hier ook op in. Online uw reservering annuleren kan tot vlak voor uw starttijd.

Vergeet niet om bij aankomst op de baan uzelf aan te melden bij een van de kiosken (nu door corona is dat de receptie). De receptie en de marshals krijgen hierdoor de juiste informatie, die gebruikt wordt om bijv. nog iemand tussendoor te laten starten. Tevens blijft hierdoor de data voor het berekenen van de baanbezetting accuraat. Onze baan wordt druk door onze leden en gasten bespeeld. Laten we er met z'n allen voor zorgen, dat beschikbare starttijden efficiënt worden benut.

En nu maar snel de zomer golfoutfit uit de kast en aan de slag. Een goed zomerseizoen gewenst!
   
Gerd-Jan Toonen
Baanmanager GC Heelsum
Even bijpraten met de baanmanager