Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug28-11-2019

De baan is weer 'winterklaar'

De witte lijnen ze zijn er weer!


Blijf buiten de witte lijnen met trolleys en buggies en spaar het gras op de voorgreens.
In de winterperiode mogen we, wanneer de weersomstandigheden redelijk zijn, blijven golfen op Golfclub Heelsum. Dat is best uitzonderlijk, want sommige golfbanen zijn in de winter vaak gesloten of er wordt alleen maar op wintergreens gespeeld. In de winterperiode groeit het gras echter nauwelijks en het gras op de voorgreens is dan ook erg kwetsbaar voor beschadiging door trolleys en buggies.
Daarom worden in de winter geen trolleys en buggies toegestaan binnen de witte lijnen die getrokken zijn rondom de greens. Het is overigens nooit toegestaan om met de trolley of buggy over de voorgreen en tussen green en bunkers door te lopen! Weet u niet waar de voorgreen begint? Beschouw dan het gebied 12 meter voor de green als voorgreen.

Teemarker posities in de winter.
Omdat het gras in de winter nauwelijks groeit ondervinden de tees veel schade door betreding. Om de schade aan tees tot een minimum te beperken, zijn de rode en gele tee markers op een aantal tees naar links, rechts, voren of achteren verplaatst. Voordeel hiervan is dat het gras op het grootste deel van de tee gespaard wordt. De overige tee markers (wit, blauw en oranje) worden weggehaald evenals in voorgaande jaren.

Pinposities op de greens in de winterperiode.
Omdat de zomergreens in de winterperiode zeer kwetsbaar zijn (gras groeit bijna niet en is zeer vatbaar voor o.a. sneeuwschimmel) zetten de greenkeepers de pins aan de randen van de greens en vaker op hellende vlakken dan in het seizoen.
Door weersomstandigheden/regelgeving/snelheid van de greens kunnen wij dit alleen in de winterperiode doen. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat de greens op de goede pinposities zoveel mogelijk ontzien worden. Als wij dit niet zouden doen, dan wordt de grasmat te dun en komt er te veel ongewenst straatgras in de greens. Voordeel van de pinposities aan de randen van de greens is ook dat deze delen van de greens meer worden betreden hetgeen de groei van mos remt. Mos kan slecht tegen betreding.

Herstel Pitchmarks!
Ook de greens zijn in de winter erg kwetsbaar. Nogmaals een verzoek om de pitchmarks te herstellen.

Bedankt voor uw medewerking.
Greenkeepers Golfbaan Heelsum.
De baan is weer 'winterklaar'