Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug02-07-2018

Baanonderhoud in augustus. Greens & fairways beluchten

Vanaf maandag 16 juli: 

Het is weer tijd voor groot onderhoud. De greenkeepers gaan in week 29 (16 t/m 20 juli met een eventuele uitloop)  de fairways prikken. 
De desbetreffende hole is dan gesloten i.v.m. veiligheid. Dit is een meer tijdrovende taak. Wij verzoeken u om de aanwijzingen van de greenkeeper naar de next tee op te volgen. Hierdoor is de lus NON QUALIFYING. 

Op uw speeldag kunt u de baanstatus checken of bij de receptie vragen welke regeling er voor die dag van kracht is. Wij doen onze uiterste best om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Bij bijzondere weersomstandigheden kan de planning anders worden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met groepen en wedstrijden. 
 

Beluchting van de fairways 


Komende weken worden de fairways machinaal belucht met pennen die gaatjes prikken tot 10 cm diepte. Hierdoor kunnen de bodemorganismen het gemaaide gras (vilt) dat zich in het seizoen ophoopt sneller afbreken. Een bijkomend voordeel is dat het regenwater sneller de bodem in kan trekken.
 
Het beluchten van de fairways duurt 3 dagen, te beginnen op maandag 16 juli. Elke dag wordt een lus belucht die dan niet qualifying is. De hole die belucht wordt, is gesloten, hetgeen aangegeven is met het bordje “closed” bij de gele en rode tee box. Graag informeren bij de receptie voor de actuele situatie
Uw hoofdgreenkeeper,
 Jeroen Brouwer de Koning
Baanonderhoud in augustus. Greens & fairways beluchten