Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug02-08-2019

Airborne Programma 1944 – 2019 Golfclub Heelsum

Het zal niemand zijn ontgaan dat onze baan gelegen is op historische grond.
Op 17 september 1944 landde in het kader van Operatie Market Garden als eerste parachutisten en gliders(zweefvliegtuigen) op de plaats waar nu de Airborne lus ligt. Dit was in de maand september, nu 75 jaar geleden.
Genoeg aanleiding om daar ook op onze club aandacht aan te besteden. In september zult u dat in en rond de baan merken.

Programma
  • Zaterdag 7 september komen de 25 en 40 km lopers van de jaarlijks terugkerende Airborne wandeltocht lang onze baan. Ze zijn die dag van harte welkom voor een korte stop.
  • Woensdag 18 september wordt er een clinic voor de jongere jeugd (5 -15 jaar) uit de omgeving georganiseerd door de Golfschool. Voor een kleine bijdrage van € 7,50 kunnen zij  van 15:30 – 17:30 uur kennis maken met de golfsport. Na afloop limonade met iets lekkers.
  • Donderdag 19 september wordt er voor omwonenden vanaf 16 jaar een clinic georganiseerd. Vanaf 16:00 -18:00 uur wordt hen de beginselen van het golfen geleerd. Voor slechts € 7,50 kunnen zij deelnemen met na afloop een drankje in het clubhuis.
  • Vrijdag 20 september is er een invitatiewedstrijd voor de besturen van de golfclubs die liggen op de lijn Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Ede en Oosterbeek.
  • Zaterdag 21 september vindt de jaarlijkse Airborne wedstrijd voor leden plaats. Dit wordt een speciale editie. Het zal een shotgun start worden en na afloop van de wedstrijd wordt iedereen verwacht bij de fairway bunker op hole 3 van Helsum. Hier wordt  een erehaag gevormd voor de 100-jarige Thom Hicks. Hij zal in de rough tussen hole 3 en 4 een plaquette onthullen op de plaats waar hij als parachutist 75 jaar geleden is geland. Na afloop is er een gezamenlijke maaltijd met muzikale omlijsting van een duo. Genoeg aanleiding om u snel voor deze wedstrijd in te schrijven op de wedstrijdkalender.
Naast al deze activiteiten zal in de maand september de historie in onze baan en clubhuis zichtbaar gemaakt worden door extra aankleding en een expositie.

Airborne Programma 1944 – 2019  Golfclub Heelsum