Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum
Terug06-09-2019

75 jaar Market Garden, bouw Horsa glider Golfbaan Heelsum

Met een klein groepje enthousiastelingen onder leiding van Peter Bodewes zijn we momenteel druk bezig met het bouwen van een replica horsa glider uit WO II, die vanaf deze week op positie wordt gebracht op Golfbaan Heelsum.

Zie hieronder de plaats met een ingetekende glider op ware grootte en zoals we hem ook 1 op 1 bouwen.
Het is exact de locatie waar op 17 september 1944 ook een glider is geland / lag na de landing.
Er zijn niet veel foto’s van, maar volgens de beheerder van het Glider-museum in Wolfheze (een autoriteit op dit gebied) hebben er tientallen gliders gelegen op het terrein zoals dat destijds bekend was onder de naam Heelsumse Heide, en waar tegenwoordig Golfclub Heelsum is gevestigd.

Onderdeel van de festiviteiten die de club zelf onderneemt is o.a. een jaarlijkse wedstrijd op de dag van de landingen op de ginkelse heide, en het eren van een veteraan uit Engeland op locatie (Tom Hicks), die dit jaar weer van partij is; inmiddels 100 jaar oud. Hij krijgt een plaquette in de baan op de plek waar hij is neergekomen met zijn parachute; overigens vlakbij de plaats waar de glider (zie foto) wordt gepositioneerd.

Kijk ook naar de video over Tom Hicks en een stukje van Omroep Gelderland.

Vandaag gestart op Aiborne 9 de bouw, zie de Gelderlander.
 
Stand van zaken op vrijdag 30 augustus 2019 (klik op de foto voor een groot formaat)
Het bouwteam en de persLeo en Jeroen hebben de landing nog niet helemaal onder de knieZicht op de glider vanaf de faireway Airborne 9

Club van 75 
Voor de bouw van de glider kan de vereniging nog uw sponsorbijdrage gebruiken. Binnen de business club hebben zichminmiddels een aantal enthousiaste leden aangemeld om de symbolische bijdrage van € 75,- te doneren, waarvoor hartelijk dank!
Ook de individuele bestuursleden doneren 7x € 75,- Wij hebben uw bijdrage hard nodig om onze airborne activiteiten dit jaar extra onder de aandacht te brengen. Wij hopen dat u als ‘Airborne carrier’ uw steentje bijdraagt. Laat het ons weten via baanmanager@gcheelsum.nl.
 
Foto's in de Rijn en Veluwe van 4 september 2019 gemaakt door Gert Budding
 


75 jaar Market Garden, bouw Horsa glider Golfbaan Heelsum