Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Competitie verslagen & foto's

Lees hier alles over de NGF competitie dagen 2019.
Leuke verslagen van de competitie teams en hun prestaties.
Eindverslag NGF competitie 2019
Eind maart zijn we gestart met de NGF competitie met in totaal 20 teams verdeeld over de diverse speeldagen en variaties in het aantal te spelen holes. En midden mei is het voor al deze teams weer afgerond. Maar voor de meesten begint het natuurlijk al lang ervoor met trainingen, lessen en soms zelfs trainingskampen in het buitenland.

Wat zijn de resultaten:
Met trots kunnen wij melden dat we weer kampioenen in ons midden hebben!! Dames 1 senioren 18 holes is gepromoveerd naar de 1e klasse. Heren 1 senioren 27 holes ook gepromoveerd, volgend jaar wordt dat de 2e klasse. En Heren 1 senioren 18 holes gaat volgend jaar de uitdaging aan in de 2e klasse.
Alle 3 de teams van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap ook namens het bestuur. Alle voorbereidingen hebben goed uitgepakt.

Het overgrote deel van de teams hebben behoud in hun klasse gerealiseerd. Een aantal teams moesten de laatste speeldag nog wel even aan de bak en was het spannend tot de laatste partij binnenkwam. Maar goed gedaan.
Helaas zijn er ook een aantal teams die het net niet gered hebben. Maar wij zijn ervan overtuigd dat er al plannen gesmeed worden om volgend jaar weer te promoveren. Jammer Dames 1 27 holes, Heren 3 27 holes, Heren 4 27 holes, Dames 2 senioren 27 holes, goed gestreden.

​Ons jeugdteam start hun competitie begin juni en deze loopt door tot begin juli. Wij wensen jullie veel succes.
In de loop van de zomer melden wij ons weer en kan er ingeschreven worden.
 
Sjoeke, Marian en Caro

  
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 19
Dames Sr 2-27 (donderdag 9 mei)

De laatste van de competitie speelden wij op het Rijk van Nijmegen en alhoewel niet verwacht, was het weer prima.

Wat wel was verwacht is onze degradatie naar de 4e klasse. Ook gisteren verloren we van de Batouwe met 8-10 en 2 punten daarvan waren niet eens echt omdat ik 's middags uitviel ivm een rugblessure 's morgens van een tegenstandster.
De Sallandsche is kampioen geworden en dat hebben we gevierd.

Ondanks dat we deze competitie helaas gedegradeerd zijn hebben we toch vele sportieve en na afloop gezellige flights gehad en dat is ook het belangrijkste!
Thera Evers-Leidner
dames sen. 2
 
Dames Sr 2-27 
 Dames Sr 1-27

Dames Sr 1-27 (donderdag 9 mei)

Slotdag 
Wat een dag, wat een spanning, wat een sfeer en hierbij ook nog mooi weer.
Op de slotdag speelden we op GC Houtrak tegen GC Zeewolde. Het was spannend voor ons want we moesten winnen of op zijn minst gelijk spelen om in de 3e klasse te blijven. De Greensome wedstrijden in de ochtend werden afgesloten met een 3-3 stand. De spanning bleef.

In de middag moest het dus gaan gebeuren. De eerst twee singles die binnenkwamen werden door Heelsum gewonnen, stand 7-3. Al een lichte opluchting. Een tijdje later kwam de 3e single binnen met een All Square stand. Het werd 8-4. De hoop op winst werd al groter. De volgende single die binnenkwam werd gewonnen door Zeewolde, 8-6 dus. De spanning werd groot. De volgende single die binnenkwam,  yes, yes, yes...... werd gewonnen door Heelsum, 10-6 !! We hadden dus al gewonnen. Wat een opluchting, we waren heel erg blij. De winst van laatst single ging naar Zeewolde maar dat kon onze pret niet drukken. We hadden ons gehandhaafd en daar ging het om.

We hebben dit jaar een hele leuke,gezellige en sportieve competitie gehad en kijken er met heel veel plezier op terug. Ook alle lof voor onze twee nieuwkomers in ons team, Godelieve en Najla. We hebben het met zijn allen heel leuk gehad. Alle teamleden hartelijk dank voor jullie inzet en deze leuke tijd.
De Hilversumsche werd met glans Kampioen en hoort echt thuis in de 2e klasse.
GC Zeewolde is gedegradeerd.
Joke Peters
DS1

Heren Sr 1-18 (vrijdag 10 mei)

Kampioen op hole-saldo.
Vorig  jaar met gemak gepromoveerd van de vierde en laagste klasse van de heren senioren 18 holes, naar de derde klasse.
Dit jaar was de tegenstand logischer wijs aanzienlijk groter. De verschillen in handicaps deden vermoeden dat ook dit jaar een goed resultaat binnen handbereik lag. Maar dat pakte anders uit. De verschillen in handicap waren lang niet altijd in de uitslagen zichtbaar. In tegendeel.
Op de laatste competitiedag, bij de gastvrije Rosendaelsche, stonden de Veluwse en Heelsum elk met vier punten uit drie wedstrijden bovenaan. Het enige verschil was het aantal gewonnen holes. Daarin scoorde Heelsum aanzienlijk beter dan de Veluwse. De Veluwse speelde tegen de Keppelse en wonnen  vrij gemakkelijk met 15 - 7. Veel moeizamer verliep de partij van Heelsum tegen het team van Breuninkhof die graag wilde winnen om niet te degraderen.
Heelsum won de singles met 11 - 3. De dubbels  verliepen uiterst moeizaam. Het in degradatie gevaar verkerende Breuninkhof, gaf zich niet zomaar gewonnen en boekte ondanks het grote verschil in handicap, in het nadeel van Breuninkhof, winst op de eerste twee dubbels. De derde dubbel, Nico en André, lieten de spanningen hoog oplopen maar wonnen uiteindelijk nipt met 3 - 2. Einduitslag Heelsum -Breuninkhof: 13 - 9. Dankzij deze uitslag plaatste Heelsum zich op gelijke voet met de Veluwse. Maar gezien het aanzienlijk hole-saldo verschil, mag Heelsum Senioren 1 volgend jaar gaan spelen in de 2e klasse.
Alle ingrediënten voor een leuke NGF competitie waren aanwezig: redelijk goed weer, mooie banen, vriendschappelijke verhoudingen, lekker eten en drinken, goede gesprekken en een prima golf resultaat.
 
Heren Sr 1-18 
Nico Smeets, Hans van Pagee, Hans Zeller,
Dirk Kasius, André Vooys en Henk de Vries.
Douwe de Vries en Miente Stienstra
ontbreken op deze foto.
Heren Sr 1-27


 
 
 
Heren Sr 1-27 (vrijdag 10 mei)
"Winnen doe je met z'n allen."
Johan Cruijff
 
Lieve lezers en lezeressen van deze competitie rubriek,
 
Ja, het is ons gelukt!
 
Afgelopen vrijdag was de laatste pot op de Nieuwegeinse, een mooie 9 holes baan. De tegenstanders waren de jonge honden van De Scherpenbergh. 
 
Alle drie de greensomes werden door ons met ruime cijfers gewonnen. Na de lunch waren 4 punten genoeg om kampioen te worden. We wonnen drie partijen.
De partij van Paul is het wonder van Nieuwegein. Bij de turn met 6 down staan en op de laatste hole de partij winnen. Grote klasse!! Jan, de vaste waarde achterin, zat toen al op het terras met een 5/4 overwinning. De captain deed gewoon zijn werk en won met 1 up. Een ruime overwinning van 12-6 op de baby senioren van De Scherpenbergh!!
 
Het was een leuke-, gezellige- en spannende competitie en wij hebben onze doelstelling gehaald. KAMPIOEN 2019!!
 
Voor gedetailleerde informatie, klik hier.
Namens Heren Senioren 1
Maarten

Dames Sr 1-18 (donderdag 9 mei)

De NGF moest worden gebeld om het verlossende woord te spreken, gelijk aantal wedstrijdpunten en gelijk aantal gewonnen en verloren holes na 4 competitie wedstrijden!!! Het onderlinge resultaat in de ontmoeting tussen Dorpswaard en Heelsum bleek de doorslag te geven daarom zijn wij kampioen geworden. Dat betekent dan ook dat wij volgend jaar promoveren en 1e klasse gaan spelen. De laatste competitiedag bij het Rijk van Nijmegen was niet een wedstrijd om ‘trots’ op te zijn. Het zal aan de spanning gelegen hebben.
 
Zoals het gaat bij een ‘winners’ verhaal is er ook altijd een dankwoord  aan degenen die het mede mogelijk hebben gemaakt. Allereerst natuurlijk dank aan Michael onze trainer/coach, vooral het ‘korte werk’ kreeg dit seizoen veel aandacht. Zodanig dat we een slag (korte chip) naar Michael vernoemd hebben. Als we in het team zeggen ‘doe even een Michaeltje’ weet iedereen wat haar te doen staat. Verder dank aan het team Jaimy, onze gastvrouwrol was ‘appeltje-eitje’. Dames waren erg tevreden over hapjes en diner. Verder lof voor de receptie, envelop met info etc. voor de gastspelers, prima verzorgd. En last but not least dank aan de regel- en handicap- en de competitiecommissie, er is alles aangedaan om ons goed geïnformeerd de competitie in te laten gaan.
Elsemarie de Zeeuw
Captain
 
Dames Sr 1-18 
 
  
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 18
Dames Sr 1-27 (donderdag 2 mei)

4e competitiedag.
De competitie loopt al weer bijna ten einde. Op de 4e dag speelde we op GC Liemeer tegen de dames van GC Houtrak. De wedstrijden startte met lichte regen en dat bleef zo de hele ochtend. De uitslagen waren ook miserabel want we kwamen op een achterstand van 0-6. Dat zette extra druk want we wilden wel een paar punten zien binnen te slepen en de  niet zoals vorige keer de dag met 0-18 afsluiten. We hebben 's middags dan ook fel en sportief gestreden en gelukkig  3 van de 6 singles gewonnen. Daar waren we nog best blij mee. Het eindresultaat werd daardoor 12-6 voor GC Houtrak.
De andere wedstrijd De Hilversumsche tegen Zeewolde eindigde met 16-2 voor De Hilversumsche.
Ondanks dat de Hilversumsche nog 1 wedstrijd heeft te gaan zijn ze al kampioen.
Wij staan op de 4e plaats en moeten om ons te handhaven volgende week winnen van Zeewolde.
Joke Peters
DS 1
 
Dames Sr 1-27 
 Heren Sr 1-27

Heren Sr 1-27  (vrijdag 3 mei)
"Winnen doe je met z'n allen."
Johan Cruijff
 
Vorige week vrijdag tegen de Rosendaelsche hadden we een collectieve off-day, op de bovenbaas na.  Afgelopen vrijdag op de Rosendaelsche waren we weer scherp. De Rosendaelsche is en blijft een mooie baan om te spelen en terecht een top 10 baan! De Goyer was onze tegenstander.
 
De scherpte was nog niet helemaal aanwezig in de ochtend, op Paul en de bovenbaas na. Na de lunch begonnen we vol vertrouwen om de op gelopen achterstand (4-2) weg te werken. 
In ongekend spannende wedstrijden vielen de punten onze kant op, 9 van de 12 te verdelen punten werden binnen gehaald. Met de 2 punten van de ochtend er bij werd de einduitslag 11-7 voor ons.

Dat betekent dat wij aanstaande vrijdag de 10e kampioen kunnen worden, wanneer wij winnen van de baby-senioren van de Scherpenbergh. Wilt u het van dicht bij meemaken, dan kunt u zich aanmelden als caddie. Stuur een bericht voor vrijdag 10 mei naar herenheelsum@gmail.com.
 
Wordt vervolgd!!
 
Voor gedetailleerde informatie, ga naar Golf.nl.
Namens Heren Senioren 1
Maarten, bovenbaas

Dames Sr 2-27 (donderdag 2 mei)

We waren deze week gastvrouw voor de teams van het Rijk van Nijmegen, de Sallandsche, de Batouwe en Breuninkhof.

Hoewel het team van het Rijk v Nijmegen de voorzichtige gedachten had, dat ze bij ons kampioen zouden worden, er was zelfs al een afvaardiging van het Rijk v. N. aanwezig, ging de Sallandsche met de eer van de overwinning strijken met 10 - 8. De Batouwe won van de Breuninkhof met 13 tegen 5.

Heel blij waren we met de de geweldige verzorging van Jaimy en zijn medewerkers. Er was een heerlijke lunch en diner.
Volgende week spelen we tegen de Batouwe.
Thera Evers-Leidner
Dames Sen. 2
 
Dames Sr 2-27 
 
  
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 17
Dames Sr 2-27 (donderdag 25 april)

Afgelopen donderdag speelden we alweer de derde keer van de de competitie en nu bij de gastvrije dames van de Sallandsche.

We speelden tegen De Breuninkhof en waren het er achteraf over eens dat we allemaal leuke en gezellige flights hadden, maar het resultaat bleef ook deze keer uit.
We verloren met 5 - 13 van de Breuninkhof. Maar ondanks dat zat de stemming er 's avonds goed in tijdens het diner, met heerlijk eten!

De Nijmeegse won met 14 - 4 van de Batouwe.
Thera Evers-Leidner
Dames sen 2

 
Dames Sr 2-27 
 Heren Sr 1-27

Heren Sr 1-27  (vrijdag 19 en 26 april) 
"Winnen is logisch, verliezen niet."
Johan Cruijff
 
Vrijdag de 19e waren we gastheer onder zeer mooie omstandigheden, afgelopen vrijdag de 26e was het een paar graadjes koeler. Geen golf in de korte broek voor onze invaller Ronald. Dank hiervoor!
 
De Scherpenbergh was onze gastheer en de Rosendaelsche onze tegenstander. Een streekderby! De Rosendaelsche had zelf een oud Heelsum-lid in de gelederen, Hans G. wonend te D.
 
De week rust had ons team geen goed gedaan. In de greensomes werden totaal twee punten gescoord. De middag was niet veel beter. Van de singles werd er een gewonnen en een partij gehalved. Dat was de partij van Hilbrand tegen Hans G. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Hilbrand. Al met al een grote nederlaag tegen de Rosendaelsche, 5-13.
 
En het goede nieuws: We kunnen nog steeds kampioen worden!! Wordt vervolgd!!
 
Voor gedetailleerde informatie, ga naar: Golf.nl
 
Namens Heren Senioren 1
Maarten

 
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 16
Dames sr 1-27 (donderdag 18 april)

Tweede competitiedag.
Het was in vele opzichten een mooie dag op Golfclub Zeewolde. De baan lag er prachtig bij en stralend weer. Alleen de uitslagen, daar valt niet over naar huis te schrijven. We begonnen aan de lunch met een 0 - 6 achterstand op De Hilversumsche. We begonnen vol goede moed aan de middag. Er waren immers nog 12 punten te verdelen. We hebben allemaal een prettige en sportieve single gespeeld. Maar helaas gingen de punten allemaal naar de tegenstanders. Het resultaat is dus 0 - 18 !! Dit heb ik in al die jaren dat ik competitie speel nog niet meegemaakt met mijn team. Een nieuwe ervaring dus. Ondanks deze nederlaag was het 's avonds aan het diner heel gezellig met de Hilversumsche dames. Toch heb ik heerlijk geslapen en ik hoop mijn teamgenoten ook.
 
GC Liemeer won met 11 - 7 van Houtrak.
Joke Peters
Captain DS1
 
Dames sr 1-27 
 Dames sr 2-27

Dames sr 2-27 (donderdag 18 april)

De eerste competitiedag hebben op de baan van het prachtige Batouwe gespeeld, met al zijn bloesembomen!
De stand werd 14 - 4 voor de Sallandsche en 18-0 voor Nijmegen tegen de Breuninkhof.

De 2e competitiedag speelden wij tegen de Nijmeegse, dus we wisten wat ons te wachten stond.
En inderdaad, ondanks het mooie weer en de baan, verloren ook wij tegen Nijmegen met 16 - 2. Er werd maar één single gewonnen.

En de Sallandsche won van de Batouwe.

Toch gaan we vol goede moed volgende week de strijd aan met de Breuninkhof.
Thera Evers-Leidner
Dames senioren 2
 
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 15
Dames sr 1-27 (donderdag 11 april)

Onze eerste competitiedag zit er al weer op. We hadden een heerlijke, zonnige dag op De Hilversumsche. Geen verkeerde baan om te starten. We werden door de gastvrouwen onthaald in hun gloednieuwe clubhuis. Na de koffie met een petit fourtje startten we in de eerste groep tegen Liemeer. We waren nog niet op de hoogte van hun handicaps, maar dat maakt voor een matchtplay wedstrijd eigenlijk niet zoveel uit. We hebben prettig gespeeld en kwamen met 4-2 voor na de ochtendwedstrijd. Altijd fijn als je al een paar puntjes hebt, maar het zegt nog niets.
Voor de middagpartijen was onze instelling "gewoon je spel spelen en dan maar zien". Nadat er 4 singles binnen waren, waarvan er 2 gewonnen en 2 verloren werden, stonden we met 8-6 voor.  Dan wordt het wel spannend. De volgende partij werd gehalved. Dat werden dan 9 punten voor ons, we konden in ieder geval niet meer verliezen. En... de laatste partij werd ook door ons gewonnen. Einduitslag 11 - 7 !! Heel fijn als je de eerste competitiedag met winst kunt afsluiten. We waren er allemaal erg blij om en hadden verder een heerlijke dag.
Houtrak won met 15 - 3 van Zeewolde.
Joke Peters
Captain DS1
Dames sr 1-27 
 Heren sr 1-27
v.l.n.r.:
Hilbrand van der Weij, Harm Altena,
Maarten Frequin (captain), Paul Mosselman,
Jan Willem Plantagie en Pierre de Wit.

Heren sr 1-27 (vrijdag 12 april)

“Als je niet KAN WINNEN moet je zorgen dat je NIET verliest”
Johan Cruijff

De kop is eraf! Na weken van voorbereiding: indoor training, short game, youtube filmpjes, yoga, zen en een trainingsweekend was het zo ver.
 
De keurige De Goyer Golf & Country Club was vrijdag de 12e het strijdtoneel. Wij mochten aantreden tegen de Nieuwegeinse. In de ochtend werden twee greensomes gewonnen en een gehalved. Het gouden duo Hilbrand en Harm wonnen zelfs met ruime cijfers 5/4. Bravo!!
Na een voortreffelijke lunch, de soep -Tom Kha Gai met bosui, paddenstoelen en taugé - een echte aanrader, ging het sterrenteam de wei in voor de singles. Het resultaat van de middag was 9 punten en in totaal kwamen we uit op 14 punten: een overwinning van 14-4. Er is nog ruimte voor verbetering.
 
Voor gedetailleerde informatie, ga naar: Golf.nl
Namens Heren Senioren 1
Maarten
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 13
Dames 1-27 (zondag 31 maart)

We togen naar De Hattemse Golf en Countryclub, zij zullen het wel jammer vinden
dat er geen ch tussen staat, horen bij de Oude 9- wat dus Oude 10 had moeten zijn - aldus de Oude Leden van de Hattemse. 
Een 9 holes baan tussen de Oude Eiken, met dramatische greens.
Onze tegenstandsters kwamen van de Winterswijkse, we moeten een eind rijden dit jaar!
Deze dames meldden ons dat de NGF de Winterswijkse te moeilijk vindt, zij moeten de baan aanpassen. (Extra slagen mee zou toch een oplossing zijn?). Maar, consequentie is wel dat zij veel beter spelen dan hun handicap...
Wat dus in de uitslag te zien was:
's Ochtends verloren we met 5-1, dat hebben we nog wel eens overwonnen in de middag, doch 's middags werden de eerste drie partijen verloren, Ellen en Annemiek wonnen en Grettie haalde er een all square uit, 's middags 5 punten dus, wat een totaal score opleverde van 12 - 6 ten gunste van de dames van Winterswijk. 
Gelukkig degradeert er deze keer maar één uit de poule, niks verloren dus.
Rea Franse
 
Dames 1-27