Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Competitie verslagen & foto's

Lees hier alles over de NGF competitie dagen 2019.
Leuke verslagen van de competitie teams en hun prestaties.
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 15
Dames sr 1-27 (donderdag 11 april)

Onze eerste competitiedag zit er al weer op. We hadden een heerlijke, zonnige dag op De Hilversumsche. Geen verkeerde baan om te starten. We werden door de gastvrouwen onthaald in hun gloednieuwe clubhuis. Na de koffie met een petit fourtje startten we in de eerste groep tegen Liemeer. We waren nog niet op de hoogte van hun handicaps, maar dat maakt voor een matchtplay wedstrijd eigenlijk niet zoveel uit. We hebben prettig gespeeld en kwamen met 4-2 voor na de ochtendwedstrijd. Altijd fijn als je al een paar puntjes hebt, maar het zegt nog niets.
Voor de middagpartijen was onze instelling "gewoon je spel spelen en dan maar zien". Nadat er 4 singles binnen waren, waarvan er 2 gewonnen en 2 verloren werden, stonden we met 8-6 voor.  Dan wordt het wel spannend. De volgende partij werd gehalved. Dat werden dan 9 punten voor ons, we konden in ieder geval niet meer verliezen. En... de laatste partij werd ook door ons gewonnen. Einduitslag 11 - 7 !! Heel fijn als je de eerste competitiedag met winst kunt afsluiten. We waren er allemaal erg blij om en hadden verder een heerlijke dag.
Houtrak won met 15 - 3 van Zeewolde.
Joke Peters
Captain DS1
Dames sr 1-27 
 Heren sr 1-27
v.l.n.r.:
Hilbrand van der Weij, Harm Altena,
Maarten Frequin (captain), Paul Mosselman,
Jan Willem Plantagie en Pierre de Wit.

Heren sr 1-27 (vrijdag 12 april)

“Als je niet KAN WINNEN moet je zorgen dat je NIET verliest”
Johan Cruijff

De kop is eraf! Na weken van voorbereiding: indoor training, short game, youtube filmpjes, yoga, zen en een trainingsweekend was het zo ver.
 
De keurige De Goyer Golf & Country Club was vrijdag de 12e het strijdtoneel. Wij mochten aantreden tegen de Nieuwegeinse. In de ochtend werden twee greensomes gewonnen en een gehalved. Het gouden duo Hilbrand en Harm wonnen zelfs met ruime cijfers 5/4. Bravo!!
Na een voortreffelijke lunch, de soep -Tom Kha Gai met bosui, paddenstoelen en taugé - een echte aanrader, ging het sterrenteam de wei in voor de singles. Het resultaat van de middag was 9 punten en in totaal kwamen we uit op 14 punten: een overwinning van 14-4. Er is nog ruimte voor verbetering.
 
Voor gedetailleerde informatie, ga naar: Golf.nl
Namens Heren Senioren 1
Maarten
Wedstrijdverslagen NGF competitie 2019: Speelronde week 13
Dames 1-27 (zondag 31 maart)

We togen naar De Hattemse Golf en Countryclub, zij zullen het wel jammer vinden
dat er geen ch tussen staat, horen bij de Oude 9- wat dus Oude 10 had moeten zijn - aldus de Oude Leden van de Hattemse. 
Een 9 holes baan tussen de Oude Eiken, met dramatische greens.
Onze tegenstandsters kwamen van de Winterswijkse, we moeten een eind rijden dit jaar!
Deze dames meldden ons dat de NGF de Winterswijkse te moeilijk vindt, zij moeten de baan aanpassen. (Extra slagen mee zou toch een oplossing zijn?). Maar, consequentie is wel dat zij veel beter spelen dan hun handicap...
Wat dus in de uitslag te zien was:
's Ochtends verloren we met 5-1, dat hebben we nog wel eens overwonnen in de middag, doch 's middags werden de eerste drie partijen verloren, Ellen en Annemiek wonnen en Grettie haalde er een all square uit, 's middags 5 punten dus, wat een totaal score opleverde van 12 - 6 ten gunste van de dames van Winterswijk. 
Gelukkig degradeert er deze keer maar één uit de poule, niks verloren dus.
Rea Franse
 
Dames 1-27