Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Cursus naar HCP54

Welkom op de informatiepagina voor de cursus naar HCP54. Hier kan je alles vinden voor het behalen van handicap 54. Je kunt hier informatie vinden over mentoren, je inschrijven voor een examen of theorieles en de cursusvolgorde nog eens nalezen.

Leer Golfen via ‘naar HCP54‘ met 2 maanden speelrecht (na het behalen van Baanpermissie).


Onze club kent een nauwe samenwerking met de golfschool. Zij ondersteunt, via de Regel en Handicap commissie, de golfschool bij de cursus voor de beginnende golfer door het verzorgen van de theorielessen, het theorie-examen en de begeleiding door een mentor in de baan op de eerste schreden naar een golfhandicap (Hcp) 54.
 

Cursusbeschrijving naar HCP54


Inschrijven.

U schrijft zich in via het inschrijfformulier en levert dat in bij de receptie. De cursus start op de dag dat u uw eerste golfles heeft. Tijdens de cursus wordt u, naast de praktijklessen door de pro’s van onze golfschool, ook begeleid door vrijwilligers (verenigingsdocenten en mentoren) van de vereniging en krijgt u met een aantal begrippen te maken die wij hierbij even op een rijtje zetten.
 

Handtekeningkaart.

Deze heeft u bij iedere les bij zich zodat daarop uw vorderingen kunnen worden afgetekend.
 

Baanpermissie.

Zodra uw pro u speelvaardig vindt krijgt u zijn handtekening op de handtekeningkaart en na het lopen van een mentorronde met een van de geselecteerde mentoren krijgt u de baanpermissie en daarmee 2 maanden speelrecht op de baan van de golfclub. Tijdens de periode van baanpermissie zijn er voorwaarden van kracht.
 

Speelrecht: Cursus naar HCP54.

Het speelrecht voor deze cursus gaat in na het behalen van de baanpermissie, het hebben gevolgd van tenminste één theorieles en nadat u een ronde van tenminste 4 holes met een mentor heeft gelopen. U mag in die periode spelen tijdens de daluren mits er een golfer met minimaal HCP 54 of lager meeloopt in de flight. Als u gedurende de lesperiode lid wordt van de golfclub dan heeft u al direct na het ingaan van het speelrecht het recht om onbeperkt te kunnen spelen.
 

Mentoren.

Tijdens de cursus wordt u ook begeleid door mentoren. Mentoren zijn golfer(ster)s met een ruime ervaring die u met plezier verder op weg helpen naar uw handicap 54. De regel en handicap commissie brengt u in contact met een mentor. U kunt ook via de toegezonden mentorlijst een mentor benaderen.
 

Qualifying-ronde.

U loopt nu een golfronde van 9 holes met een officiële kaart om uw handicap 54 te behalen. Handicap (HCP) 54 Is het golfvaardigheidsbewijs waarmee u op de meeste golfbanen kunt spelen. Hierbij is een marker met een handicap van 54 of minder verplicht
 

Verdere cursus informatie.

U haalt bij de receptie het volledige cursuspakket op.
  • Cursusinformatie
  • Handtekeningkaart
  • Voucher voor de mentorronde
  • Voucher voor de volledige Qualifying ronde
  • Tegoedbon FOREGOLFERS (golfschop) o.a. voor de aanschaf van het lesmateriaal t.w.v. € 30,=
  • Tas label golfschool

1. Lesmateriaal​

Ter voorbereiding van de theorieles(sen) en het theorie-examen ontvangt u een tegoedbon onder andere voor lesmateriaal dat u via de shop FOREGOLFERS kunt aanschaffen. In ieder geval dient u het cursusboek ‘Golfregels voor startende golfers (NGF)’ ter beschikking te hebben. U kunt ook een NGF-startpakket aanschaffen. Daarin zit al het lesmateriaal dat beschikbaar is voor de beginnende golfer. Informatie via de NGF-website of via de golf shop.
 

2. Stap 1 - Praktijklessen.

In de eerste periode volgt u praktijklessen. Deze zijn online via de website van de golfschool te boeken. De pro, of bij afwezigheid de receptie, legt de werking van de website van de golfschool uit zodat u ook via die websiteagenda uw praktijklessen kunt boeken.
 

3. Theorieles.

U dient, voorafgaande aan het lopen van de mentorronde en het verkrijgen van het speelrecht, minimaal de 1e theorieles te hebben gevolgd. Daarvoor dient u ten minste de beschikking te hebben over het cursusboek ‘Golfregels voor startende golfers' (NGF). Ter voorbereiding van deze les heeft u het lesboek bestudeerd. U kunt zich via een mailtje aan de Regel en handicap commissie aanmelden. Tijdens de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn kunnen de datums en tijden van de theorielessen en examens zijn aangepast. De eerste theorieles zal dan on-line worden gegeven terwijl de tweede theorieles en het examen plaats zullen vinden op zaterdag volgens een rooster met een beperkt aantal deelnemers.
 

4. Mentorronde.

Onder de begeleiding van een mentor loopt u een mentorronde bestaande uit het lopen van minimaal 4 holes van een 9 holes baan. De mentor zal u daarbij nog wat meer wegwijs maken in het reserveren van starttijden, het invoeren van kaarten maar vooral zal met u in de baan nogmaals de regels rondom etiquette worden doorgelopen. U hoeft niet per se een scorekaart, waarop uw slagen worden genoteerd, te lopen of de slagen te tellen maar het is wel handig om ook dat meteen in de praktijk te oefenen. U mag, in overleg met de mentor, de 9 holes uitspelen maar dat is geen noodzaak.
 

5. Speelrecht.

Het speelrecht gaat direct in nadat de mentor de handtekeningkaart heeft getekend. Tussen het aanvragen en het leveren van het pasje kan wat tijd zitten maar via de receptie kunt u al wel gebruik maken van het speelrecht.
 

6. Stap 2 - Theorielessen en examen.

U gaat verder met uw golflessen en u bereidt zich voor op het theorie-examen. Ook de inschrijving voor het examen gaat door een email te sturen naar hcp@gcheelsum.nl. U kunt de 1e theorieles volgen zodra u gestart bent met de praktijklessen. Het examen wordt in principe en bij voldoende deelname één keer per maand afgenomen (3e donderdag van de maand). Klik hier voor de agenda examendata ‘s. Neem u uw kaart mee naar het theorie-examen. Dit is een controle voor de Regel en Handicapcommissie. Indien u geslaagd bent voor het theorie-examen en uw de mentorronde heeft gelopen krijgt u een handicap van 55 en gaat u verder met het oefenen om de Qualifying-ronde te kunnen lopen.
 

7. Qualifying-ronde lopen.

Voor de afsluiting van de cursus loopt u een of meer 9 holes ronden met een gekwalificeerde golfer (minimaal HCP 54) die uw ronde zal marken. Voor de eerste Qualifying ronde heeft u een voucher ontvangen. U reserveert een starttijd via de website van de vereniging en haalt uw kaart op bij de receptie.
 

8. HCP54 Bewijs.

Nadat uw Q kaart is geregistreerd heeft u uw golfvaardigheidsbewijs en mag u op de meeste banen in de wereld spelen. U kunt nu ook tijdens de aangeven daluren en nadat het speelrecht is afgegeven, zonder de kosten van een greenfee, tot de vervaldatum van uw cursus op de 27 holes baan van Golfclub Heelsum spelen. Daarnaast biedt de golfschool diverse aanvullende cursussen die aansluiten op het NGF-stappenplan 1 t/m 9.
 

9. NGF Registratie in de toekomst.

Om de NGF pas ook in de toekomst te ontvangen dient u zich te registreren bij een 'golfclub'.  Dat kan door lid te worden van onze vereniging. Ook is het mogelijk 'Vriend van Heelsum' of 'Loyalty pashouder' te worden, klik hier voor de mogelijkheden.  De receptie kan u hierover meer vertellen.
 

Vergeet niet om u in te schrijven d.m.v. het inschrijfformulier!