Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Jeugd - Beginnen met golf

 Bij GC Heelsum kan de jeugd worden opgeleid van beginnende golfer tot single handicapper. We bespreken hier alleen de opleiding tot HCP54 en de stap naar de EGA handicap en deze opleiding bestaat uit een praktisch en een theoretisch deel.
 
Bij GC Heelsum kan de jeugd worden opgeleid van beginnende golfer tot single handicapper.  De laagdrempelige jeugdlessen bestaan uit een praktijk- en theoriegedeelte.
 

Praktijk

Kinderen die met groepstrainingen meedoen kunnen HCP54 halen via het 9-stappenplan. Dit praktische gedeelte bestaat uit het leren van de verschillende slagen en het oefenen van deze slagen in de baan.

Voor een uitgebreide uitleg van deze stappen verwijzen we naar JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR van de NGF. 

Je leert putten, chippen, pitchen, bunkerslagen en full swing slagen. Dit gebeurt via het volgen van privélessen bij een van de Pro’s of via het meedoen aan de groepstrainingen voor de jeugd. Na het behalen van de 1e stap, het par-label, mag je onder begeleiding al de baan in!

Voor meer informatie of aanmelden voor de groepstrainingen stuur een berichtje via het onderstaande formulier. De minimumleeftijd is 6 jaar en de groepen worden ingedeeld op leeftijd en golfvaardigheid.

Praktijklessen starten zowel in het voor- als in het najaar en de lessen worden verzorgd door gecertifieerde golfprofessionals.

Aanmelden voor privélessen vindt plaats door in te schrijven in het lesboek van de betreffende Pro.
 

- CHECK HIER HET PROGRAMMA VOORJAAR 2021 -
 

Voor het Jeugdprogramma, voorjaar 2021 volgt nadere informatie medio maart 2021.

Bij voldoende vaardigheid in de verschillende slagen, mag je de theorielessen gaan volgen (zie hieronder) en aansluitend theorie-examen doen voor HCP54.
Wanneer je daarvoor bent geslaagd én volgens de pro voldoende golfvaardigheid hebt ontwikkeld, krijg je baanpermissie voor GC Heelsum. Hiervoor ontvang je een groen label en met dit label aan je tas kun je onder begeleiding van een jeugdcoach, of volwassene in bezit van HCP54, oefenen voor jouw HCP54.

Als tijdens het oefenen blijkt dat je gemiddeld 3 slagen boven par kunt spelen, ga je 3 keer met een jeugdcoach 9 holes spelen. Nadat je 3 keer met een jeugdcoach 9 holes hebt gespeeld in maximaal dubbel par, heb je je HCP54 gehaald, maar ook een aantal jeugdwedstrijden tellen mee.
Na het behalen van je HCP54 ligt na ongeveer een week je paars clublabel bij de receptie klaar. Tevens wordt bij de NGF een pasje aangevraagd en dit pasje heb je nodig als je op een andere baan gaat spelen.

Theorie

Ter voorbereiding op het theorie-examen voor je HCP54 organiseert GC Heelsum speciale theorielessen en wel tweemaal per jaar met een reeks van 8 theorielessen in kleine groepjes gedurende de trainingsseizoenen (voorjaar en najaar). Deze lessen vinden overdag in het weekend plaats. In overleg met de pro wordt bepaald wie er aan de theorielessen toe is en krijg je vanzelf een uitnodiging.
De theorielessen worden gegeven aan de hand van het boekje: 'Golfregels voor startende golfers 2019'. Dit boekje is o.a. te koop in de golfshop Foregolfers.

De oudere jeugd (vanaf 14 jaar) kan kiezen tussen voor deze speciale jeugdtheorielessen óf deelnemen aan de reguliere theorielessen die door de Regel en Handicapcommissie elke maand worden gegeven op de dinsdagavond (1e dinsdag van de maand). Aanmelden voor de reguliere theorielessen gebeurt via de wedstrijdkalender of een mailtje naar hcp@gcheelsum.nl

Het theorie-examen wordt voor kinderen tot 14 jaar mondeling gedaan. Kinderen vanaf 14 jaar moeten meedoen met het schriftelijke examen dat ook door de volwassenen wordt gedaan.
 

EGA handicap

Na het behalen van je HCP54 kan er worden gespeeld op GC Heelsum, met de restrictie dat kinderen tot en met 13 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene op GC Heelsum mogen spelen.
 

Contactformulier Jeugdcommissie

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Telefoonnummer
E-mail *
Ik wil mij aanmelden voor/ik wil informatie over
Beveiligingscode