Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Handicapregistratie

Bij golf is de handicap een goed instrument om spelers van verschillend spelniveau toch competitief samen te kunnen laten spelen. Daarom is het belangrijk dat de handicap ook zo correct mogelijk wordt bepaald. En daarvoor is het noodzakelijk regelmatig dit niveau weer vast te stellen. Dat werkt heel eenvoudig; loop regelmatig een Qualifying-kaart (Q-kaart).


Handicap & registratie

Van iedere bij NGF aangesloten speler kan de handicap opgevraagd worden:
Handicap opzoeken bij NGF


Eerste qualifying kaart

Wil je je eerste qualifying kaart lopen? Dan moet je als volgt handelen:
 1. Meld je aan voor een Q kaart bij de receptie.
 2. Speel de ronde met een marker met een hcp van 54 of minder.
 3. Als je een score hebt gehaald van 18 Stableford punten over 9 holes dan is je kaart een goede Q kaart.
 4. Je volledig ingevulde Qkaart (met alle handtekeningen) wordt gedeponeerd in de witte buitenbrievenbus.
 5. Je Qkaart wordt gecontroleerd door de R&H commissie. Is alles naar behoren ingevuld dan wordt je handicap aangepast.
 6. Hierna ontvang je een nieuwe NGF pas met daarop je officiële NGF EGA-handicap. Na het online invoeren van iedere volgende qualifying kaart (zie hieronder Q-kaart spelen), wordt de handicap vervolgens automatisch aangepast.

Q-Kaart spelen

Er zijn twee procedures om een Q-kaart te spelen:
 1. Via de Kiosk
  Een speler kan zich via een van de zuilen in de entreehal voor een Q-kaart aanmelden. Leden van GC Heelsum melden zich aan met hun lidcode, overige spelers kunnen hun NGF-pas gebruiken. De sticker die na aanmelding verschijnt wordt geplakt op de scorekaart.
  Na beeindiging van de ronde kunnen alleen leden hun scores invoeren en de volledig ingevulde scorekaart thuis bewaren. Overige spelers voeren de scores in bij hun home-course.
 2. Via de GOLF.NL app
  In je telefoon kan op afslag van de eerste hole worden aangegeven dat er een Q-kaart wordt gelopen. De marker (die expliciet moet worden opgegeven) moet dan ook als vriend in de app staan en dus zelf ook de app hebben.
  Je moet wel een fysieke score kaart hebben en die tijdens de ronde invullen.
  Na beëindiging van de ronde worden de scores van de fysieke kaart overgenomen in de app en wordt de ronde afgerond. De marker moet dan nog zijn accoord geven in zijn eigen Golf.NL app. De scores worden direct doorgevoerd in het handicapsysteem. De volledig ingevulde kaart, inclusief de handtekeningen, wordt thuis bewaard.

Jaarlijkse handicap herziening

Voor de jaarlijkse herziening zal een nieuwe formule ervoor zorgen dat er minder snel een herziening van je handicap zal plaatsvinden. Een herziening zal nu (1-1-2018) alleen paatsvinden als de aanpassing van je handicap echt nodig is.

Echter, indien je vindt dat je handicap niet bij je past, dan kun je altijd naar de handicapcommissie van de club. Zij kunnen op jouw verzoek je handicap aanpassen naar de juiste speelsterkte. De herziening kan dus ook gedurende het jaar plaatsvinden, mits er voldoende scores zijn ingeleverd om een aanpassing op te baseren.