Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Handicapregistratie

Bij golf is de handicap een goed instrument om spelers van verschillend spelniveau toch competitief samen te kunnen laten spelen. Daarom is het belangrijk dat de handicap ook zo correct mogelijk wordt bepaald. En daarvoor is het noodzakelijk regelmatig dit niveau weer vast te stellen. Dat werkt heel eenvoudig: loop regelmatig een Qualifying-kaart (Q-kaart).

Eerste qualifying kaart

Wil je je eerste qualifying kaart lopen? Dan moet je als volgt handelen:
 1. Meld je aan voor een Q kaart bij de receptie.
 2. Speel de ronde met een marker met een hcp van 54 of minder.
 3. Als je een score hebt gehaald van 19 Stableford punten over 9 holes dan is je kaart een goede Q kaart.
 4. Je volledig ingevulde Q-kaart (met alle handtekeningen) wordt gedeponeerd in de witte buitenbrievenbus.
 5. Je Q-kaart wordt gecontroleerd door de R&H commissie. Is alles naar behoren ingevuld dan wordt je handicap aangepast.
 6. Hierna ontvang je een nieuwe NGF pas met daarop je officiële NGF EGA-handicap. Na het online invoeren van iedere volgende qualifying kaart (zie hieronder Q-kaart spelen), wordt de handicap vervolgens automatisch aangepast.

Q-Kaart spelen

Er zijn twee procedures om een Q-kaart te spelen:
 1. Via de Kiosk
  Een speler kan zich via een van de zuilen in de entreehal voor een Q-kaart aanmelden. Leden van GC Heelsum melden zich aan met hun lidcode, overige spelers kunnen hun NGF-pas gebruiken. De sticker die na aanmelding verschijnt wordt geplakt op de scorekaart.
  Na beëindiging van de ronde kunnen alleen leden hun scores invoeren en de volledig ingevulde scorekaart thuis bewaren. Overige spelers voeren de scores in bij hun home-course.
 2. Via de Egolf4U app
  Deze app is te bereiken in je browser op je telefoon via m.eg4u.nl.

  In je telefoon kan op afslag van de eerste hole worden aangegeven dat er een Q-kaart wordt gelopen. De marker die expliciet moet worden opgegeven met de lidcode of alle gegevens incl. emailadres krijgt na afloop een mail ter accordering.
  Je moet wel een fysieke score kaart hebben en die tijdens de ronde invullen.
  Na beëindiging van de ronde worden de scores van de fysieke kaart overgenomen in de app en wordt de ronde afgerond. De marker moet dan nog zijn akkoord geven via het mailbericht. De scores worden direct doorgevoerd in het handicapsysteem.
 3. Via de GOLF.NL app
  In je telefoon kan op afslag van de eerste hole worden aangegeven dat er een Q-kaart wordt gelopen. De marker (die expliciet moet worden opgegeven) moet dan ook als vriend in de app staan en dus zelf ook de app hebben.
  Je moet wel een fysieke score kaart hebben en die tijdens de ronde invullen.
  Na beëindiging van de ronde worden de scores van de fysieke kaart overgenomen in de app en wordt de ronde afgerond. De marker moet dan nog zijn akkoord geven in zijn eigen Golf.NL app. De scores worden direct doorgevoerd in het handicapsysteem.