Nieuwsbrief

Vraag de nieuwsbrief aan en blijf op de hoogte van Golfclub Heelsum

Historie

In het gebied waarin GC Heelsum zich bevindt, vonden op 17 september 1944 de grootste luchtlandingen ooit plaats, door militairen van de Britse 1e Airborne Divisie. Operatie Market Garden – de Slag om Arnhem – is bepalend geweest in de afloop van de Tweede Wereldoorlog.


De operatie had tot doel de linies van de Duitse bezetter te doorbreken door het veroveren van enkele cruciale bruggen in Brabant en Gelderland. Zo zou doorgestoten kunnen worden naar het Ruhrgebied, het industriële hart van Duitsland, om de oorlog snel te beëindigen. Het is anders gelopen. De operatie heeft zware offers gevraagd en diepe sporen nagelaten bij de betrokkenen en de lokale gemeenschap. In de regio vindt er nog jaarlijks een grote herdenking plaats. GC Heelsum draagt daaraan bij door de Airborne clubwedstrijd te organiseren.
Veteraan T. Hicks en Henk Kamphuis (voorzitter) 2015

Met het vernoemen van een lus van 9 holes naar deze historische gebeurtenis en het gebruik van het Airborne logo, toont GC Heelsum haar respect voor de Britse en Poolse militairen die bij de Operatie Market Garden voor onze vrijheid hebben gestreden. Het beeldje van een paratrooper naast de medaltee van Airborne 1, dat in 2010 onthuld is door veteraan T. Hicks, geeft daar ook blijk van.

 
  Lees ook onderstaande publikaties m.b.t. deze tijd:
 

Meer informatie

In de omgeving van Heelsum en Arnhem worden er jaarlijks diverse evenement georganiseerd. Tevens is het Airborne Museum in Oosterbeek ook zeker een bezoek waard.

Airborne Museum          website 
Airborne Wandeltocht    website
Airborne Herdenkingen  website